A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/nadan-vidosevic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Ergović: Nadane, na što si potrošio milijarde? Nadan: Brini ti o HUP-u! | Politika+
Mojbiz

HGK-HUP: Ivan Ergović: Nadane, na što si potrošio milijarde? Nadan: Brini ti o HUP-u!

Vidošević: Sugeriram mu da se napokon okrene aktivnostima HUP-a.

FOTO: Nadan Vidošević
FOTO: Arhiv
Piše: Ivan Klarić

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i vlasnik našičke Nexe grupe Ivan Ergović u intervjuu za Jutarnji list ocijenio je da je pet mandata Nadana Vidoševića na čelu Hrvatske gospodarske komore (HGK) previše te je izrazio svoje nezadovoljstvo s radom Komore.

ERGOVIĆ: - U posljednjih pet godina HGK je od domaćih poduzetnika ubrao više od milijardu kuna, a nismo vidjeli veliki efekt od načina na koji Komora troši taj novac.

- U posljednjih pet godina HGK je od domaćih poduzetnika ubrao više od milijardu kuna, a nismo vidjeli veliki efekt od načina na koji Komora troši taj novac. Da stvar bude gora, u Komori se dosad nisu čak ni potrudili uspostaviti sustav mjerenja efikasnosti utrošenog novca, kaže Ivan Ergović.

Ergović je također istaknuo da je izostanak kvalitetnih protukandidata Vidoševiću na izboru za predsjednika poražavajući prije svega za sam HGK.


VIDOŠEVIĆ: sugeriram Ergoviću da se napokon okrene aktivnostima HUP-a.

- Jedini pravi razlog za takvo stanje u HGK je već mnogo puta kritiziran netransparentan sustav biranja predsjednika. Nikako nije dobro da većina članica HGK za datum izbora doznaje samo nekoliko dana prije zakazanog roka, i to isključivo iz medijskih natpisa' smatra Ergović.

Predsjednik Hrvatske gospogarske komore Nadan Vidošević za portal PolitikaPlus prokomentirao je navode Ivana Ergovića ovim riječima:


- Zahvaljujem mu se na čestitkama za reizbor na mjesto predsjednika Komore i sugeriram mu da se napokon okrene aktivnostima HUP-a, rekao je Vidošević preko svoje glasnogovornice.

Vidošević je upravo po peti put dobio mandat na čelu HGK, osvojivši čak 55 od 61 mogućeg glasa na tajnom glasovanju. Imao je pet protukandidata (nije mu se suprotstavio nitko od stalnih kritičara), od kojih su četvorica svoje kandidature predali u zadnji trenutak, a trojica se nisu pojavili na obaveznom razgovoru. Jedan od njih bio je i čelnik Transparency Internationala, Zorislav Antun Petrović, koji tako baš i nije uspio u svojoj namjeri da ukaže ma netransparentnost izbora predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nadan vidošević, hup, hgk, izbori, zorislav antun petrović, ivan ergović