A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-zvonimir-cicak-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čičak: Šeks se ponio kao Milošević! On i Vlatko Marković sramota su ove zemlje! | Politika+
Hrvatska

NAVIJAČI: Čičak: Šeks se ponio kao Milošević! On i Vlatko Marković sramota su ove zemlje!

Na pitanje je li čuo kako stadion viče 'Za dom spremni!', Šeks odgovara: 'Ne čujem dobro!'

Piše: Ivan Klarić

Pjevalo se 'Evo zore, evo dana', deset minuta cijeli stadion je skandirao 'Za dom spremni', a u prvom poluvremenu, kada hrvatskoj reprezentaciji nije baš išlo najbolje, navijači su pjevali 'igrajte ustaše'. Sve su ovo bili nedopustivi izgredi navijača na maksimirskom stadionu na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije s Izraelom, nabraja predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je prije utakmice s Izraelcima zatražio da se u slučaju ovakvih povika utakmica - prekine!

- Mi smo znali da će, nažalost, doći do ovoga i zato smo poslali to priopćenje. No, kao i puno puta do sada, HNS nije reagirao, kaže Ivan Zvonimir Čičak.


- Nakon utakmice novinari su Šeksa upitali je li čuo kako cijeli stadion viče 'Za dom spremni' i pjeva 'igrajte ustaše'. Na to im je Šeks odgovorio 'ne čujem dobro'. Tu je se ponio kao Slobodan Milošević jer je i on prije dvadeset godina odgovarao 'ne čujem dobro'. Pa, to je nevjerojatno!

A trebao je. I to rigorozno, kaže on.

- Zbog svega gore navedenoga, HNS je trebao prekinuti utakmicu jer je ono što smo sinoć čuli s maksimirskih tribina jednostavno nedopustivo za 21. stoljeće i za zemlju koja je na korak do Europske unije, jasno će Čičak.


Predsjednik HHO-a posebno se osvrnuo na reakcije potpredsjednika hrvatskog Sabora Vladimira Šeksa i predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.


- Nakon utakmice novinari su Šeksa upitali je li čuo kako cijeli stadion viče 'Za dom spremni' i pjeva 'igrajte ustaše'. Na to im je Šeks odgovorio 'ne čujem dobro'. Tu je se ponio kao Slobodan Milošević jer je i on prije dvadeset godina odgovarao 'ne čujem dobro'. Pa, to je nevjerojatno!, kaže Čičak i napominje.


- Vlatko Marković na isto pitanje novinarima odgovara kako neće ništa reći i da ga novinari ne zanimaju!? Pa, to je sramotno! Vlatko Marković i Vladimir Šeks su sramota ove zemlje, oštro će na kraju Čičak.

>> Zorislav Srebrić: Zbog 'Za dom spremni' za očekivati je kaznu, nije isključena ni igra pred praznim tribinama!


>> HHO: Utakmice odmah prekinuti ako se bude čulo 'Za dom spremni'!

Hrvatski helsinški odbor prije utakmice izdao je upozorenje da se ne smije dopustiti da se baš na utakmici s Izraelom ponove fašistički, odnosno ustaški ispadi i povici 'Za dom spremni', pozvavši organizatore i vlasti da prekinu utakmicu ako se to dogodi. Nažalost, dogodilo se, ali bez ikakve reakcije, osim već spomenutog ciničnog istupa Vladimira Šeksa.

Nažalost, sve je to marljivo zapisivao i delegat UEFA-e pa se tako ne iznenađuje izjava Zorislava Srebrića da je kazna za očekivati, a upozorio je da prema pravilniku ona može uključivati i igranje utakmica bez prisutnosti navijača, koji očito još uvijek nisu svladali lekciju.