A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bernardić sa Swobodom: Zagrebački SDP-ovci uče na bečkim iskustvima | Politika+
Zagreb

BEČKA ŠKOLA: Bernardić sa Swobodom: Zagrebački SDP-ovci uče na bečkim iskustvima

Bečka iskustva korisna su i za upravljanje Zagrebom i njegovu europsku tradiciju.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić i SDP-ov gradski zastupnik Tomislav Saucha susreli su se danas u Beču s predstavnicima vladajućeg SPO-a i tamošnje gradske uprave s kojima su razgovarali pitanjima bitnim za funkcioniranje grada i problemima vezanim uz razvoj glavnih gradova Austrije i Hrvatske.


Teme razgovora bile su, među ostalima, uloga Zagreba u Europi, način na koji će u budućnosti glavni grad Hrvatske funkcionirati i koristiti sredstva iz fondova Europske unije, socijalna politika te politika predškolskog odgoja.


Zagreb i Beč vežu tradicionalno dobri odnosi, a bečka iskustva korisna su i za upravljanje Zagrebom i njegovu europsku tradiciju. Neizbježna je tema bila i skori ulazak Hrvatske u EU u čemu je austrijska potpora stalna i snažna, navodi se u priopćenju iz SDP-a.


Tijekom boravka zagrebački SDP-ovci u Beču su se sastali i sa Hannesom Swobodom, zastupnikom austrijskih socijaldemokrata i izvjestiteljem Europskog parlamenta za Hrvatsku, koji u svojoj impresivnoj političkoj karijeri i ima i bogato iskustvo u upravljanju glavnim austrijskim gradom, navodi se u priopćenju.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDP, DAVOR BERNARDIĆ, HANNES SWOBODA, Tomislav Saucha