A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/mamic.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački Holding zbog tužbe Dinama ostaje bez 9,7 milijuna kuna? | Politika+
Zagreb

PRESUDA: Zagrebački Holding zbog tužbe Dinama ostaje bez 9,7 milijuna kuna?

Maksimirski klub dobio tužbu protiv Zagrebačkog holdinga zbog neisplate sponzorskog ugovora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trgovački sud presudio je da Zagrebački holding nogometnom klubu Dinamo treba isplatiti 9 milijuna i 225 tisuća kuna, što će zajedno s troškovima ovršnog i parničkog postupka zagrebačku komunalnu tvrtku "olakšati" za više od 9,7 milijuna kuna u slučaju da presuda postane pravomoćna.

 

Maksimirski klub dobio tužbu protiv Zagrebačkog holdinga zbog neisplate sponzorskog ugovora. 

U izjavi Hini glasnogovornica Trgovačkog suda potvrdila je da je presuda donesena 15. travnja ove godine, ali da nije postala pravomoćna, jer je Holding, krajem svibnja, na nju uložio žalbu o kojoj mora odlučiti Visoki trgovački sud.

Glavni direktor GNK Dinamo Damir Vrbanović jučer je potvrdio da je taj klub dobio prvostupanjsku presudu, ističući da je visina odštete zbog neispunjvanja ugovora između sedam i osam milijuna kuna. Ustvrdio je da će spor biti riješen u Dinamovu korist, jer nema "ni jedne jedine činjenice ni okolnosti koja bi to osporavala".

Kazao je i da su bili prisiljeni na tužbu, jer predstavnici Holdinga nisu bili zainteresirani za dogovor.

Mediji su jučer izvijestili da je maksimirski klub dobio tužbu protiv Zagrebačkog holdinga zbog neisplate sponzorskog ugovora. Četverogodišnji ugovor 2006. potpisala je bivša uprava Holdinga, sa Slobodanom Ljubičićem na čelu, prema kojem je Holding trebao godišnje plaćati milijun eura za logo na gaćicama Dinamovog dresa i za reklamu na gradskom stadionu. Nova uprava Holdinga pokušala je raskinuti taj ugovor ili dogovoriti smanjivanje iznosa, zbog čega je Dinamo slučaj prepustio sudu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sponzorski ugovori, tužba, dinamo, zagrebački holding, zagreb