A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/vrtić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački HDZ: Nove cijene vrtića su politička borba Bandića i SDP-a | Politika+
Zagreb

PORUKA: Zagrebački HDZ: Nove cijene vrtića su politička borba Bandića i SDP-a

'Bandić i SDP iscrpljuju sva pravna i politička sredstva kako bi izašli kao pobjednici.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Grada Zagreba smatra kako je sadašnja kriza oko novih cijena vrtića politički sukob gradonačelnika Milana Bandića i gradskog SDP-a koji se uoči parlamentarnih izbora "želi diferencirati" od Bandića kao svog bivšeg člana.

 

'I gradonačelnik Bandić i SDP nažalost iscrpljuju sva moguća pravna i politička sredstva kako bi u konačnici izašli kao pobjednici.'

Potpredsjednica gradske Skupštine Danira Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare rekla da "i gradonačelnik Bandić i SDP nažalost iscrpljuju sva moguća pravna i politička sredstva kako bi u konačnici izašli kao pobjednici".

"Riječ je tu o jednoj političkoj borbi i pokušaju SDP-a da se što više diferencira od Bandića uoči parlamentarnih izbora. Ono što je sigurno je da kao gubitnici izlaze građani i roditelji djece koja idu u vrtić", ocijenila je.

Naglasila je pritom da neprimjereno ponašanje i neprimjeren javni govor u medijima nekih zastupnika u Gradskoj skupštini samo pridonose "kaosu".

Oni, rekla je, prvo pozivaju ravnateljice vrtića da ne prikupljaju dokumentaciju, iako znaju da je to protuzakonito, pozivaju i građane da ne prikupljaju dokumentaciju, a sada pozivaju građane da plaćaju vrtiće "po starom", istaknula je Bilić.

Važno je građanima govoriti istinu, ma koliko ona po građane bila loša, poručila je dodavši da nitko ne zna kakve će se cijene plaćati od srpnja do konca ove godine jer ne znamo hoće li, kako je rekla, "gradonačelnik Bandić dati izmjene i dopune proračuna, a ako ih i da, ne znamo hoće li ih povući kao što je učinio lani".

Kao jedino rješenje Bilić smatra da je potrebno uvažiti mišljenje struke te dodala da će tražiti tematsku sjednicu nadležnog odbora Gradske skupštine. Očekuje da SDP riješi tu situaciju jer je on na vlasti.

Ono što je neprihvatljivo je da "itko išta savjetuje građanima", rekla je Bilić dodavši da će ona platiti vrtić po uplatnici koju je dobila i čekati da se ovaj problem riješi na političkoj razini.

Savjeti SDP-a koji su išli prema građanima i ravnateljicama vrtića bili su do sada loši po njih, dodala je.

Zastupnica u gradskoj Skupštini i članica gradskog Kontrolnog ureda, koji danas ima sjednicu na temu cijene vrtića, Margareta Mađarić rekla da smo "svjedoci jedne trakavice oko cijene dječjih vrtića koja je započela u prosincu prošle godine kada su zastupnici SDP-a podržali odluku o poskupljenju smještaja djece u dječjim vrtićima". Nakon pritiska roditelja i udruga odlučili su potom kako vrtići neće poskupjeti te da će cijene ostati iste, dodala je.

Komentirajući jučerašnje slanje novih uplatnica s cijenama vrtića, ocijenila je da je riječ o neodgovornom ponašanju SDP-a i gradonačelnika Bandića koji su, kaže, njihov unutarnji sukob stavili ispred građanki i građana Zagreba. "To je dokaz nesposobnosti kako se vodi ovaj grad", dodala je.

Upitana što očekuje od današnje sjednice Kontrolnog ureda, Mađarić je rekla da ne očekuje ništa te dodala da je "zaista previše" osam mjeseci zavaravanja i govorenja neistine građanima.

Dodala je da očekuje od SDP-a, koji je na vlasti u Zagrebu, da riješi ovaj problem kako su i najavljivali. Do sada ništa nismo mogli vidjeti i kaos je sve veći, tako da od njih više ne očekujemo ništa, ustvrdila je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački hdz, sdp, vrtići, milan bandić