A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/nogomet-107.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hajduk neće bojkotirati reprezentaciju! Traži promjene u vodstvu HNS-a | Politika+
Sport

UZBUNA U HAJDUKU: Hajduk neće bojkotirati reprezentaciju! Traži promjene u vodstvu HNS-a

Traže poništenje utakmice!

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš ipak je ublažio odluku o nepuštanju igrača u reprezentaciju, no, zato traži poništenje utakmice Splita i Hajduka i izvanrednu Skupštinu HNS-a.

"Sinoć sam onako vruć dao neke izjave, ali i nakon prospavane noći pitam se ima li sve ovo smisla. Održali smo odmah sastanak s predstavnikom splitsko-dalmatinske županije u HNS-u Paškom Viđakom i dogovorili sljedeće poteze'', rekao je Maleš. No to ne znači da je Hajduk već odustao od istjerivanja pravde.

"Sumnjamo da je utakmica namještena i tražimo da bude poništena. Tražimo hitno sazivanje Skupštine HNS-a i raspravu o regularnosti hrvatskog prvenstva."

"Sumnjamo da je utakmica namještena i tražimo da bude poništena. Tražimo hitno sazivanje Skupštine HNS-a i raspravu o regularnosti hrvatskog prvenstva," rekao je Maleš, koji se prisjetio utakmice u Zadru, "Što nam znači da je Pristovnik tada dobio negativnu ocjenu, te što će je vjerojatno dobiti i Bruno Marić? Tražimo hitne promjene u vodstvu HNS-a."

''Tražimo da se u sljedećih 15 dana sazove Izvanredna skupština HNS-a na kojoj će se raspravljati o regularnosti natjecanja, tražimo samo fer odnose, a ne poseban status za naš klub. Tamo moramo udariti temelje novog, poštenog saveza.''

Na Hajdukovoj konferenciji za novinare bio je i Igor Štimac.


U Hajduku su postavljanje suca Bruna Marića još prije utakmice proglasili provokacijom. Nakon utakmice tvrde da su očito pokradeni.

U ljutnji izrečena odluka o nepuštanju igrača u nacionalnu vrstu ipak neće biti provedena: Imam na umu nacionalne interese i ovaj put igrači će samo zakasniti na okupljanje, napomenuo je Maleš. On je  jutros bio zabranio hajdukovcima da igraju za reprezentaciju. Subašiću, liječniku Rakiću i fizioterapeutu Sisgoreu zabranio je da se priključe A-reprezentaciji. Također, bio je najavio da Tičinović, Trebotić, Lendrić, Kalinić i Kukoč neće igrati za mladu reprezentaciju.


- Pokradeni smo za jedanaesterac i pogodak, ne preostaje nam ništa drugo nego da istupimo iz lige, rekao je vidno iznervirani predsjednik Hajduka nakon što su Bijeli na 'gostovanju' u Parku mladeži protiv Splita odigrali 1:1! Splićane je najviše pogodio nepriznati pogodak u 87. minuti minuti. Naime, u posljednjim minutama utakmice Lendrić je zatresao mrežu iz očito ispravne situacije, ali je sudac Bruno Marić poništio pogodak.A upravo su na Marića Hajdukovci upozoravali prije utakmice i samo njegovo postavljanje za glavnog suca splitskog derbija nazivali provokacijom. Naime, Marić je u ne tako davnoj aferi koja je ozbiljno zatresla hrvatski nogomet bio jedan od osumnjičenih od strane UEFA-e, barem su tako tada tvrdili, u namještanje utakmice finala Kupa između Dinama i Hajduka.

 

Osim što je zaprijetio izlaskom iz Prve HNL, Maleš je spomenuo i Joea Šimunića. Naime, reprezentativni stoper zadnjih je dana bio predmet verbalnog 'rata' Hajduka i Dinama, Maleša i Mamića. Tako Maleš kaže da mu se na ovaj način Mamić osvećuje što Šimunić nije otišao u Dinamo nego je odabrao Hajduk premda je i sam Šimunić danas rekao kako (još) nije odabrao klub u kojem će nastaviti svoju karijeru.

 

Ova izjava Maleša je u svakom slučaju težak udarac hrvatskom nogometu koji je ionako na koljenima već godinama i nikako se ne uspijeva oporaviti. Isto tako, spominjanjem Mamića, a samim time i Dinama, Maleš će, htio to ili ne, opet pojačati netrpeljivost hrvatskog sjevera i juga. A to neće pomoći ni Hajduku i Malešu, a ni Dinamu i Mamiću. Zapravo, štetit će svima, a najviše hrvatskom nogometu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, hrvoje maleš, nogomet, igor štimac, namještanje utakmica, bruno marić, hajduk