A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/obama.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Barrack Obama uoči 11. rujna: Budimo jedinstveni | Politika+
Svijet

DESET GODINA: VIDEO Barrack Obama uoči 11. rujna: Budimo jedinstveni

'Pokažimo da osjećaj zajedništva koji Americi treba nije samo prolazan, da on može biti trajna vrijednost, ne samo za jedan dan, nego uvijek.'

FOTO: Barrack Obama
Piše: PolitikaPlus/Hina

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u subotu Amerikance na jedinstvo, uoči obilježavanja obljetnice 11. rujna, naglašavajući da Sjedinjene Države još uvijek imaju pred sobom ozbiljne izazove.

 

Deset godina nakon napada na New York, Washington i Pennsylvaniju, u kojima je poginulo gotovo tri tisuće ljudi, američki predsjednik u tjednom je govoru podsjetio na osjećaj zajedništva koji je prevladao odmah nakon atentata.

 

"Sada kada obilježavamo tu godišnjicu, pronađimo još jednom taj duh", rekao je. "I pokažimo da osjećaj zajedništva koji Americi treba nije samo prolazan, da on može biti trajna vrijednost, ne samo za jedan dan, nego uvijek".

 

Nakon 11. rujna 2011. "bili smo ujedinjeni, a velikodušnost i suosjećajnost podsjetili su nas da u teškim vremenima mi Amerikanci možemo zajedno ići naprijed kao jedan narod", rekao je Obama.

 

Ipak, upozorio je da se i danas SAD još uvijek suočava s velikim izazovima.

 

"Izlazimo iz najveće ekonomske krize naših vremena", kazao je.

 

Također, borimo se protiv Al-Kaide, u fazi smo završetka rata u Iraku, a počeli smo i vraćati snage iz Afganistana. I činimo sve kako bi "obnovili temelje naše nacionalne snage, tu na našem tlu", dodao je.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sad, amerika, svijet, barrack obama, napad