A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/vrtić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uplatnice za dječje vrtiće stižu u ponedjeljak | Politika+
Zagreb

NAPOKON : Uplatnice za dječje vrtiće stižu u ponedjeljak

Nakog dugog iščekivanja, konačno stižu uplatnice za dječije vrtiće, sa novim izračunom i uz popratno pismo gradonačelnika.

Piše: Ilijana Grgić

Gotovo na samom kraju mjeseca, roditelji vrtičke i jasličke djece konačno će dobiti uplatnice. Uplatnice za dječji vrtić sa brojkama 0 do 2000 kuna i sa pismom gradonačelnika Milana Bandića, trebali bi u ponedjeljak dobiti svi roditelji čija djeca pohađaju dječje vrtiće u Zagrebu.

 

 38,3 % upisane djece u zagrebačke vrtiće ide besplatno. Maksimalnu cijenu od 2000 kuna od srpnja plaća 17,3 % roditelja, 6,5% roditelja plaća cijenu vrtića isto kao i do sada , dok 57,1% roditelja plaća  manje a 20,2% roditelja plaća više nego po starom izračunu.

 

 Više od 30 tisuća uplatnica je u tisku, te će one kuvertirane biti uručene roditeljima. Na uplatnicama će stajati -Akontacija za srpanj za dječji vrtić.

 

- To je dogovor sa Gradskim uredom za financije oko načina nazivanja uplate. Akontacija će pisati na uplatnicama i za kolovoz i za sve ostale mjesece. Pod svrhu uplate stavili smo riječ akontacija jer nikada ne može sa sigurnošću znati je li neko dijete bilo u grupi svih mjesec dana ili ga nije uopće bilo. Ukoliko je izostalo, primjerice zbog bolesti ili godišnjih odmora, jasno da će ono platiti tek neku osnovicu , pojasnila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.Ukupno 38,3 posto upisane djece ide besplatno u vrtiće  od 1. srpnja ove godine. Maksimalnu cijenu od 2000 kuna  plaća 17,3 % roditelja, odnosno svi oni koji nisu predali potrebnu dokumentaciju za izračun nove cijene vrtića.

6,5% roditelja plaća cijenu vrtića isto kao i do sada po starom načinu, dok 57,1% roditelja plaća cijenu vrtića manje a 20,2 % roditelja plaća više nego po starom izračunu.Podsjetimo, saga oko cijena dječijih vrtića ovime ne završava Podsjetimo, Ministarstvo financija dalo je mišljenje po kojem Skupštinska odluka po kojoj bi se vrtići plaćali i dalje po 400 i 200 kuna valjana i legitimna, ali da je za nju potrebno provesti rebalans proračuna.

S druge strane rebalans, može samo predložiti gradonačelnik koji je više puta istaknuo da to ne neće napraviti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb