A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/Dominique-Strauss-Khan-DSK.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tužitelji odustali od optužbe: Sobarica iznijela niz laži protiv Strauss-Kahna | Politika+
Svijet

KRAH OPTUŽNICE: Tužitelji odustali od optužbe: Sobarica iznijela niz laži protiv Strauss-Kahna

"Oštećena je bila ustrajno i povremeno neobjašnjivo neiskrena u opisivanju stvari koje su bile od većeg ili manjeg značaja."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Predmet protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog seksualnog napada urušio se nakon što su tužitelji zaključili da se snažno svjedočenje žrtve pretvorilo u niz laži te su od suda zatražili odbacivanje tužbe, navodi se u podnesku tužitelja upućenom Vrhovnom sudu savezne države New York.

"Oštećena je bila ustrajno i povremeno neobjašnjivo neiskrena u opisivanju stvari koje su bile od većeg ili manjeg značaja."

Tužitelji s Manhattana, koji su uhitili 62-ogodišnjeg Dominiquea Straussa-Kahna na temelju tvrdnji 32-ogodišnje hotelske sobarice Nafissatou Diallo, u ponedjeljak su na 25 stranica obrazložili sudu kako je ona iznosila laž za laži te su pozvali nadležnog suca da odbaci sve optužbe protiv njega.

Ročište će se održati u utorak.

"Oštećena je bila ustrajno i povremeno neobjašnjivo neiskrena u opisivanju stvari koje su bile od većeg ili manjeg značaja", naveli su tužitelji u podnesku, "U našim ponavljanim razgovorima s njom puna istina oko navedenog slučaja kao i o njoj samoj ostala je stoga izvan dohvata".

Tužitelji navode i kako je ona u razgovorima uvjerljivo opisala da je u rodnoj Gvineji bila žrtvom višestrukom silovanja što se kasnije pokazalo njezinom izmišljotinom.

Strauss-Kahn, koji ima aspiracija na sljedećim francuskim predsjedničkim izborima, uhićen je 14. svibnja pod optužbom za pokušaj silovanja i za seksualno zlostavljanje.

Tužitelji su poručili da s obzirom na to da ne vjeruju izvan razumne sumnje u istinitost iskaza sobarice, ne mogu to tražiti ni od porote. Prema podnesku čitav je incident u hotelskoj sobi trajao oko devet minuta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dominique strauss kahn, silovanje, mmf