A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/peljesac_bridge.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovački HDZ: Restoranska koalicija prijeti hrvatskom jugu | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE : Dubrovački HDZ: Restoranska koalicija prijeti hrvatskom jugu

"Pelješki most i auto-cesta do Dubrovnika nisu nerealni projekti!"

Piše: PolitikaPlus

- Jučerašnja prijetnja 'restoranske koalicije' kako će biti zaustavljena dva kapitalna projekta na hrvatskom jugu ukoliko oni dođu na vlast - izgradnja mosta Pelješac i nastavka izgradnje autoceste do Dubrovnika, prijetnja je koja se nadvila nad hrvatskim jugom, istaknuo je HDZ-ovac Frano Matušić.

 

- Konsternirani smo, kao i brojni građani koji nas zovu, nakon što su izrečene ove tvrdnje, budući da su lokalni dužnosnici stranaka 'kukuriku koalicije' zagovarali izlazak hrvatskog juga iz prometne izolacije, dodao je Franjo Matušić.

 

NIKOLA DOBROSLAVIĆ: U Dubrovnik se sada dolazi preko četiri carinske i četiri policijske kontrole, što je za sve naše građane katastrofa, posebice za turizam. Uvođenjem šengena situacija će biti još gora jer će granica na Neumu biti vanjska granica EU.
Dubrovački HDZ-ovci ističu da Pelješki most nije nerealan projekt, već projekt koji se realizira, iako zbog recesije u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, most se počeo financirati usporenim modelom. Do sada je potrošeno preko 200 milijuna kuna za izgradnju mosta.

Također ističu da HDZ ne želi postupati kao što je postupao Radimir Čačić, čije bi tvrtke započinjale radove na nekim objektima u Hrvatskoj pa ih ne bi završile, za što je, kako kažu, najbolji primjer neizgrađeni Dom umirovljenika u Dubrovniku.

 

DUBRAVKA  ŠUJICA: Lako je iz zagrebačkih fotelja komentirati neisplativost mosta i autoceste jer onaj tko nije umjesto u Dubrovnik sletio u Split ili čekao u Neumu nekoliko sati, taj ne shvaća što znači povezivanje hrvatskih teritorija.

Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanske županije, poručio je čelnicima "kukuriku kolicije" ako već ne mogu pomoći, neka ne odmažu hrvatskom jugu, koji se nalazi u prometnoj izolaciji.

 

- U Dubrovnik se sada dolazi preko četiri carinske i četiri policijske kontrole, što je za sve naše građane katastrofa, posebice za turizam.

Uvođenjem šengena situacija će biti još gora, jer će granica na Neumu biti vanjska granica EU. I autocesta i Pelješki most su nam potrebni, a komentari protiv izgradnje mosta vrijeđaju građane i zdravi razum, naglasio je Dobroslavić .

 

I saborska zastupnica i predsjednica dubrovačkoga gradskog HDZ-a Dubravka Šuica ističe važnost tih projekata.

 

- Lako je iz zagrebačkih fotelja komentirati neisplativost mosta i autoceste jer onaj tko nije umjesto u Dubrovnik sletio u Split ili čekao u Neumu nekoliko sati, taj ne shvaća što znači povezivanje hrvatskih teritorija, kazala je Šuica.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Kukuriku koalicija, Nikola Dobroslavić, HDZ Dubrovnik, dubravka šujica