A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-031.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milan Bandić: Zagrepčani koji to budu željeli, uživat će beneficije | Politika+
Zagreb

VRTIĆI: Milan Bandić: Zagrepčani koji to budu željeli, uživat će beneficije

"Gradonačelnikova briga u ovo recesijsko vrijeme nisu oni koji imaju jako puno. Moja briga su oni koji imaju manje ili nemaju ništa."

FOTO: Milan Bandić
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da će oni Zagrepčani koji budu željeli uživati beneficije besplatnoga, istog ili jeftinijeg vrtića to i uživati, a oni koji to ne budu željeli "snaći će se na drugi način".

"Kako je rekao dr. Andrija Štampar, nisu briga gradske uprave i gradonačelnika u ovo recesijsko i krizno vrijeme oni koji imaju previše ili imaju jako puno. Moja briga su oni koji imaju manje ili nemaju ništa."

"Kako je rekao dr. Andrija Štampar, nisu briga gradske uprave i gradonačelnika u ovo recesijsko i krizno vrijeme oni koji imaju previše ili imaju jako puno. Moja briga su oni koji imaju manje ili nemaju ništa", rekao je Bandić odgovarajući na pitanje novinara kada će građani početi dobivati nove uplatnice za vrtiće tijekom obilaska gradilišta NK "Gavran" u zagrebačkom naselju Laništu.


Dodao je da je dosad dokumente za vrtiće predalo oko 70 posto građana te da uplatnice "idu svojim tijekom". Objasnio je da će 50 posto građana imati stopostotnu subvenciju, 25 posto plaćat će istu cijenu, a 25 njih plaćat će vrtiće više u skladu s dohodovnim cenzusom. Na pitanje prijete li ovrhe onima koji ne budu platili vrtić po novim cijenama, Bandić je odgovorio kako "onima koji ne budu platili djeca neće poći u vrtić".


Na pitanje zna li da je protiv njega udruga "Vrtić za sve" podnijela kaznenu prijavu, Bandić je odgovorio kako ne zna za to.


"Ja sam do sada dobio oko 250 kaznenih prijava, još jedna manje-više", rekao je zagrebački gradonačelnik. Istaknuo je da samo provodi odluku zagrebačke Gradske skupštine od 20. prosinca 2010., koja nije stavljena izvan snage, te da je "legalist i legitimist".


Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici 12. srpnja 2011. većinom glasova ponovno su odbili gradonačelnikov prijedlog odluke o novom načinu naplate vrtića te prihvatili zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za iduću sjednicu u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Skupština traži da cijena vrtića ostane 400 kuna, a jaslica 200 kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, vrtići, beneficije, andrija štampar, vrtić za sve