A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/ruke.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Caritasov projekt "Solidarnost bez granica" | Politika+
Zagreb

VOLONTIRANJE: Caritasov projekt "Solidarnost bez granica"

Od 1. do 12. kolovoza uređena su četiri stana starijih i nemoćnih osobna u Zagrebu na čemu je radila skupina volontera iz Nizozemske

Piše: PolitikaPlus

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s međunarodnom organizacijom IBO-Nederland ovih je dana proveo projekt "Solidarnost bez granica".

 

Naime, od 1. do 12. kolovoza uređena su četiri stana starijih i nemoćnih osobna području grada Zagreba. Ostvarenju projekta donacijama su doprinijeli Stichting "Opbouw Samenwerking Krobos" iz Nizozemske, IBO-Nederland iz Nizozemske, "Farbo interijeri" d.o.o. iz Zagreba i "COLOR-CHEM" d.o.o. iz Zaprešića. Caritas je osigurao majstora-mentora, besplatan smještaj, prehranu i vozilo za prijevoz na adrese korisnika projekta.

 

S obzirom na izuzetno dobra iskustva tijekom provedbe projekta – kako volontera tako i samih korisnika, voditeljica projekta "Solidarnost bez granica" Danijela Šalamon napomenula je da će se projekt nastaviti i proširiti idućih godina jer za time postoje velike potrebe.

 

Skupina volontera iz Nizozemske - Mijke Mathilde Louise Annette Noest, Maaike Elina Eringa, Marije Fransen, Martijn Jannes Fransen, Jacobus Christiaan Devilee i Christiaan Dekkers - radila je pod nadzorom majstora Bože Santre. Solidarnost volontera iz Nizozemske sa socijalno ugroženim umirovljenicima glavnog grada Hrvatske nije se očitovala isključivo kroz darovani rad, nego i kroz srdačnost s kojom su se upoznali i družili sa stanarima te se s njima i sprijateljili. Posebno su se pokazali pažljivima darovavši svakoj obitelji veliki sir - prepoznatljivi proizvod njihove zemlje.


Za marljiv rad, Caritas je volontere nagradio vikend-boravkom u svojem odmaralištu u Rovinju. S obzirom na izuzetno dobra iskustva tijekom provedbe projekta – kako volontera tako i samih korisnika, voditeljica projekta "Solidarnost bez granica" Danijela Šalamon napomenula je da će se projekt nastaviti i proširiti idućih godina jer za time postoje velike potrebe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

volonteri iz nizozemske, zagreb, caritas