A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/ZAGREB.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Zagrebu u sedam mjeseci 10 posto više turista | Politika+
Zagreb

PORAST: U Zagrebu u sedam mjeseci 10 posto više turista

Pritom je stranih gostiju bilo 14 posto više, ili njih 279.073, a ostvarili su 471.727 noćenja.

Piše: PolitikaPlus

Zagreb je u prvih sedam mjeseci ove godine posjetilo 359.953 posjetitelja, koji su ostvarili 618.186 noćenja, čime je zabilježen porast od 6 posto u noćenjima te 10 posto u dolascima u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavila je zagrebačka Turistička zajednica.

 

Najviše posjetitelja došlo je iz Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske i Francuske.


Pritom je stranih gostiju bilo 14 posto više, ili njih 279.073, a ostvarili su 471.727 noćenja, što je porast za 9 u odnosu na prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci. Najviše posjetitelja došlo je iz Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske i Francuske.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba zadovoljni su postignutim rezultatima te očekuju da će se nastaviti i u predstojećim mjesecima.

Iz zagrebačke Turističke zajednice su izvijestili i kako će i ove godine organizirati promotivnu akciju dvije subote za redom (6. i 13. kolovoza) u kojoj će se svim putnicima na izlaznim naplatnim kućicama u Lučkom podijeliti promotivni filmovi ("Zagreb, Zagreb" i "Advent u Zagrebu"), letak s posebnom city break ponudom, licitarsko srce te bočica vode s otisnutom vedutom Zagreba.

Turistička zajednica za tu je prigodu pripremila 32.000 primjeraka promotivnih materijala i bočica vode, a cilj akcije je pozvati strane turiste da posjete Zagreb te ga bolje upoznaju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, turisti, zagreb