A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/tramvaj-gpp-osijek-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija ipak neće patrolirati u tramvajima | Politika+
Zagreb

NEMA STRAHA: Policija ipak neće patrolirati u tramvajima

Kao i dosad, na dojave napadnutih kontrolora i vozača policajci će izaći na teren i podnositi prijave.

Piše: PolitikaPlus

Policija ipak neće postati produžena ruka Holdinga. Naime, iz Policijske uprave zagrebačke brzo su reagirali nakon što je u jednim dnevnim novinama izašla informacija kako će policija sa zetovcima krenuti u ophodnje tramvajima i autobusima.

– Policija i ZET iznimno dobro surađuju, no pratnje zaposlenika neće biti, već ćemo na opravdani zahtjev pružati asistenciju kao i svim drugim pravnim osobama s javnim ovlastima koje traže našu pomoć. U slučaju da imaju bilo kakve probleme s građanima, da ne daju dokumente na uvid, odnosno ako budu imali bilo kakve probleme u postupanju u vozilima javnog gradskog prijevoza, asistirat ćemo te podnositi odgovarajuće prijave – rekao nam je Zlatko Ancić, policijski službenik za odnose s javnošću PUZ-a.

ZET također tvrdi da građani u tramvajima i autobusima od sljedećeg mjeseca neće nailaziti na policajce u civilu.

– Objavljene informacije rezultat su špekulacija nevjerodostojnih izvora. ZET ima zadaću osiguravati prijevoznu uslugu i naplatiti je, no uvijek u skladu sa zakonskim odredbama koje su primjenjive u praksi. Naravno da razmatramo mnoge mogućnosti kako bismo to postigli i u obzir uzimamo iskustva prijevoznika iz drugih europskih gradova. Preuranjeno je iz nekih prijedloga i razmišljanja zaključivati za koje ćemo se modele odlučiti – rekao je pak glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZET, TRAMVAJ