A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/TADIC.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nezavisni dragovoljci hrvatski: Boris Tadić se miješa u našu unutarnju politiku! | Politika+
Hrvatska

PODRŽALI KOSOR: Nezavisni dragovoljci hrvatski: Boris Tadić se miješa u našu unutarnju politiku!

'Zločesta prigovaranja srbijanskog predsjednika posljedica "mlake politike" hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koji mu je bio izvanredan domaćin s namjerom da se razvije dobra međususjedska i regionalna suradnja.'

FOTO: Boris Tadić
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) osudili su na današnjoj konferenciji za novinare "neprimjereno kritiziranje" pozdrava premijerke Jadranke Kosor hrvatskim generalima u Haagu Anti Gotovini i Mladenu Markaču na proslavi obljetnice "Oluje" te su predsjednika Srbije Borisa Tadića prozvali za miješanje u unutarnjopolitička pitanja druge države.

Predsjednica NDH Slavica Hruškar istaknula je kako su "zločesta prigovaranja" srbijanskog predsjednika posljedica "mlake politike" hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koji mu je bio izvanredan domaćin s namjerom da se razvije dobra međususjedska i regionalna suradnja.

"Josipović je pretjerao u mlakoj politici prema Srbiji. Još nije sazrelo vrijeme da tako mlačno postupamo prema Srbiji, u najmanju ruku kao da smo mi krivi za rat u Republici Hrvatskoj i kao da Srbija nije bila agresor na Hrvatsku", rekla je Hruškar i pozvala Josipovića da oštrije pristupa prema onima koji su "unakazili Hrvatsku". Podsjetila je kako je dosad umrlo 35.000 branitelja, a 2500 njih počinilo je samoubojstvo.

Predsjednica NDH također je istaknula kako predsjednik Josipović ne može prepoznati da za zemlju "nije dobro da se Tadić šeće po Opatiji i privatizira Srb" te je poručila da je potrebno zatražiti ratne odštete te istinu o nestalima, što "Tadić sigurno zna jer je u vrijeme agresije bio ministar obrane".

"Generalizirati i prozivati u našoj krvlju stvorenoj domovini kako se netko treba ponašati je nedopustivo i mislim da naše reakcije neće biti mirne kao što su sada bile", istaknula je Hruškar i dodala da udruga neće dopustiti vrijeđanje zemlje i branitelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dan pobjede, oluja, knin, ivo josipović, jadranka kosor, boris tadić