A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/tadić%20u%20srebrenici.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Boris Tadić u Beogradu prisustvovao misi za srpske žrtve 'Oluje' | Politika+
Hrvatska

MISA: Boris Tadić u Beogradu prisustvovao misi za srpske žrtve 'Oluje'

'Srbija danas tuguje sa žrtvama i svi se sjećaju izbjegličkih kolona i stradanja.'

FOTO: Boris Tadić
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

U beogradskoj crkvi sv. Marka u četvrtak je u nazočnosti nakoliko stotina ljudi, među kojima su bili srbijanski predsjednik Boris Tadić i predstavnici više udruga izbjeglih Srba, održana molitva (parastos) za srpske žrtve hrvatske vojno-redarstvene akcije "Oluje".

 

'Srbija danas tuguje sa žrtvama i svi se sjećaju izbjegličkih kolona i stradanja.'

Molitvu je predvodio vladika hvostanski Atanasije Rakita, koji je tom prigodom u svoje ime i u ime srpskog patrijarha Irineja izrazio sućut obiteljima poginulih u "Oluji".

>>Sve laži i zablude o haškoj presudi: Tko je stvarno Hrvatsku očistio od Srba

>>Kako su pobjednici u ratu postali gubitnici u miru...

 

Rakita je u kratkom govoru rekao kako "cijela Srbija danas tuguje s njima i svi se sjećaju izbjegličkih kolona i stradanja" te da se "ne samo institucije, nego budućnost čitavog čovječanstva grade na ljubavi i pravdi, a ne na nesreći drugih ljudi".

Tijekom dana više srbijanskih dužnosnika oglasilo se izjavama kako se žrtve "Oluje" ne smiju zaboraviti te da je 4. kolovoza za Srbe dan tuge. Beogradski mediji u četvrtak objavljuju kako "preciznih podataka nema, ali, po nekim procjenama, u akciji 'Oluji' nestalo je 1805 osoba".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oluja, boris tadić