A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/tudjman%20i%20gotovina.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Pogledajte kako se manipuliralo Tuđmanovom izjavom o Srbima! | Politika+
Krešimir Macan

KOMENTAR: VIDEO Pogledajte kako se manipuliralo Tuđmanovom izjavom o Srbima!

Jesu li hrvatske vlasti htjele protjerati Srbe ili ih samo vojno poraziti? Piše: Krešimir Macan.

FOTO: Franjo Tuđman na kninskoj tvrđavi s Antom Gotovinom
FOTO: Braniteljski portal
Piše: Krešimir Macan

Jedan prigodan uoči Dana domovinske zahvalnosti i proslave Oluje, koja će opet zasigurno izazvati sad već tradicionalni folklor, ove godine dodatno pojačan izborima i u kod nas i u Srbiji. Dakle, priča je krenula negdje u kolovozu 2010., na Dan domovinske zahvalnosti, kada su mi neki prijatelji iz regije skrenuli pažnju na snimak na YouTubeu u kojem se čuje audio citat Franje Tuđmana iz famoznog transkripta s Brijuna.

 

 

I uistinu kad poslušaš ovu verziju ovako prezentiranu (mislim da se radi o isječku iz dokumentarca Oluja nad Krajinom) može čovjek svašta pomisliti, ako nije upoznat s cijelom pričom. Njihova namjera im je i bila da mi time mašu i dokazuju zločinačke namjere Franje Tuđmana. Nisam se previše uzbuđivao jer sam znao da je cjelovit transkript dosta jasan ako ga se sagledava u kontekstu 1995. tim više što sam aktivno sudjelovao u svim komunikacijskim aktivnostima oko Oluje.

Naravno sve se ponovilo sredinom travnja prilikom objave presude generalima. Očekivano slavodobitno s njihove strane, jer su kao tvrdnje sada potvrđene od suda u Haagu. No, za divno čudo probudio se tih dana netko na HRT-u i pustio cjelovit isječak, koji opet baca drugo svjetlo na cijelu izjavu. I može je opet svatko tumačiti kako hoće, ali bar se čuje cjelovita rečenica Tuđmana, pa barem tu nema manipulacije.

 

 

Danas smo dnevno izloženi pokušajima ovakvih manipulacija na svim razinama od državne pa do privatne i uvijek obratite pažnju na to je li prezentirana informacija cjelovita i kako je prezentirana – danas tehnologije omogućuju da snimku izrežete, obradite i promijenite na mobilnom telefonu, a kamoli ne na računalu. Komunikacijski je problem je ako se pravodobno ne reagira na ovakve oblike manipulacije jer se određena informacija širi među istomišljenicima i teško je kasnije popraviti napravljenu štetu.

>>Sve laži i zablude o haškoj presudi: Tko je stvarno Hrvatsku očistio od Srba


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen markač, ante gotovina, krešimir macan, franjo tuđman, oluja