A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/josipovic_ivo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović o Oluji: Dane ponosa nitko ne može dovesti u pitanje | Politika+
Hrvatska

DAN POBJEDE: Ivo Josipović o Oluji: Dane ponosa nitko ne može dovesti u pitanje

Predsjednik Josipović održao prijem za sudionike vojnoredarstvene operacije "Oluja"

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je, u povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, sudionike te akcije naglasivši tom prigodom kako su "to bili dani ponosa i slave koje nitko više ne može osporiti niti dovesti u pitanje".

 
S ponosom se sjećamo vašeg ogromnog doprinosa oslobađanju domovine, vi predstavljate gotovo 200 tisuća sudionika bitke koja će zauvijek ostati zlatnim slovima upisana u povijesti našeg naroda, rekao je predsjednik Josipović okupljenim generalima i vojnim časnicima dodajući kako predstavljaju i one heroje koji su svojim životima dali najveći doprinos našoj slobodi.

Operacija Oluja bila je legalna, legitimna, brza, učinkovita i briljantna vojna akcija, u najvećoj mjeri sukladna ratnom pravu, kazao je predsjednik Josipović

Operacija Oluja bila je legalna, legitimna, brza, učinkovita i briljantna vojna akcija, u najvećoj mjeri sukladna ratnom pravu, kazao je predsjednik Josipović dodajući međutim kako se "na žalost, zbog jednog malog dijela događaja koji se nisu ni morali ni smjeli dogoditi često neopravdano dovodi u pitanje smisao cijele operacije, što je netočno s vojnog, moralnog, političkog i svakog drugog stajališta".

Oluja je imala odjek ne samo u okviru Republike Hrvatske, ona je spriječila pad Bihaćkog džepa, omogućila mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, te prekinula rat u BiH jer je omogućila potpisivanje Daytonskih sporazuma, ocijenio je general Miljavac.

Svi mi u Hrvatskoj duboko i iskreno žalimo za svakom nevinom žrtvom, svakim nepotrebnim zločinom i i svakim nepotrebnim razaranjem, rekao je predsjednik Republike dodajući kako smo "stoga, uz svoju pobjedu, ponosni i na svoju snagu da se suočimo i s tim nezaobilaznim dijelom priče, a isto tako i da kaznimo one koji su odgovorni".


Danas su pred našim društvom novi izazovi i nove bitke, treba okruniti sve one napore započete pobjedonosnim Domovinskim ratom, a Hrvatsku usmjeriti ka potpunoj pravnoj državi, prema najvišim standardima demokracije, razvoju gospodarstva i podizanju standarda građana, rekao je predsjednik Josipović dodajući kako ćemo samo tako ispuniti želju svih branitelja koji su se borili od Vukovara do Dubrovnika i koji su Hrvatsku zamišljali kao demokratsku i prosperitetnu europsku zemlju.


Zahvaljujući Predsjedniku Republike na prijemu, general zbora Pavle Miljavac rekao je kako je operacija bila Oluja djelo hrvatskih časnika i hrvatskih generala, izvedena po modernim principima i doktrinama ratovanja. Oluja je imala odjek ne samo u okviru Republike Hrvatske, ona je spriječila pad Bihaćkog džepa, omogućila mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, te prekinula rat u BiH jer je omogućila potpisivanje Daytonskih sporazuma, ocijenio je general Miljavac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dan pobjede, oluja, ivo josipović