A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/karamarko.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karamarko će Kosorici donijeti glasove desnice, ali i razočaranih HDZ-ovaca! | Politika+
Hrvatska

ANALIZA: Karamarko će Kosorici donijeti glasove desnice, ali i razočaranih HDZ-ovaca!

Ministar policije najavio je sudjelovanje na izborima.

FOTO: Tomislav Karamarko: Vjerojatno ću se angažirati na parlamentarnim izborima
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić

Vjerojatno ću se angažirati na parlamentarnim izborima. Na koji način, vidjet ćemo. Sad sam angažiran u borbi za kvalitetu života u Hrvatskoj, rekao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u Dalju o mogućem aktiviranju na izborima u prosincu.

 

PUHOVSKI: Aktiviranjem na izborima Karamarko će sasvim sigurno naštetiti desnim političkim opcijama jer će glasovi umjesto njima, zbog Karamarka, otići HDZ-u.

Dugogodišnji borac za ljudska prava i politički analitičar Žarko Puhovski kaže da je evidentno kako je Karamarko s odlukom da se aktivira na nadolazećim parlamentarnim izborima kalkulirao.

- Karamarko je čekao da se HDZ oporavi jer je do prije mjesec,dva zbog svih afera koje su se svakodnevno vezale uz tu stranku, HDZ u javnosti stajao dosta loše. Sada kada je vidio da je HDZ ipak relevantna stranka na hrvatskoj političkoj ssceni, a to pokazuju i zadnja istraživanja javnog mijenja, odlučio je objaviti da će se aktivirati na izborima, kaže Puhovski koji ističe da je ovo očito plan agilnog ojačavanja pozicije HDZ-a.

- Aktiviranjem na izborima Karamarko će sasvim sigurno naštetiti desnim političkim opcijama jer će glasovi umjesto njima, zbog Karamarka, otići HDZ-u. Isto tako, Karamarko je ovim dokazao da nakon izbora, ovisno o rezultatu, želi preuzeti desnu političku scenu u Hrvatskoj, ističe Puhovski.

 

GJENERO: Njegova uloga u raskrinkavanju korupcije unutar samog HDZ-a je kroz ministarsku poziciju bila vrlo značajna i zbog toga je među biračima HDZ-a koji su bili razočarani vrlo popularan. 

Politički analitičar Davor Gjenero kaže da ovakva odluka Karamarka ne može biti presudan faktor za HDZ, no Karamarkova najava aktiviranja na izborima je u svakom slučaju konsolidacija HDZ-a.

- Ova odluka Tomislava Karamarka nije iznenađenje, bilo je i očekivano. Smatram da je ova odluka bila posebno tempirana. Karamarko je ovim činom podržao poziciju Jadranke Kosor i konsolidirao njenu poziciju unutar stranke, kaže Gjenero i ističe kako će Karamarko sasvim sigurno privući birače HDZ-a koji su, zbog svih afera koje su se vezivale uz HDZ, bili rezignirani.

 

PUHOVSKI: Karamarko želi preuzeti desnu političku scenu u Hrvatskoj.

- Njegova uloga u raskrinkavanju korupcije unutar samog HDZ-a je kroz ministarsku poziciju bila vrlo značajna i zbog toga je među biračima HDZ-a koji su bili razočarani vrlo popularan. Dakle, aktivacija Karamarka je samo jedan od elemenata s kojima HDZ želi opet vratiti nekada svoje vjerne birače, na kraju će Gjenero.