A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kovacevic%20dragan.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački HNS tvrdi: Milan Bandić smanjio sredstva za investicije! | Politika+
Zagreb

KRITIKE: Zagrebački HNS tvrdi: Milan Bandić smanjio sredstva za investicije!

Dragan Kovačević: Na jesen krećemo s akcijom za otvaranjem poslovnih zona u Zagrebu.

FOTO: Dragan Kovačević
Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HNS-a Dragan Kovačević i zastupnik te stranke u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Jozo Radoš na današnjoj su konferenciji za novinare upozorili da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preraspodjelom u gradskom proračunu oko 15 milijuna kuna skinuo sa stavki investicija i razvojnih projekata u korist usluga i subvencija.

 

RADOŠ: Bandić je 20. srpnja 2011., drugom preraspodjelom ove godine, 3,5 milijuna kuna prerasporedio za sklapanje aneksa ugovora ugovora za usluge naplate nenaplaćenih potraživanja.


Radoš je kazao da je gradonačelnik Bandić 20. srpnja 2011., drugom preraspodjelom ove godine, 3,5 milijuna kuna prerasporedio za sklapanje aneksa ugovora ugovora za usluge naplate nenaplaćenih potraživanja. Podsjetio je kako je HNS na taj problem upozorio još u svibnju prošle godine, a iako je, kako je rekao, bilo prostora da se to planira u proračunu za 2011. to nije učinjeno.

 

- Za nadati se je da će to doista uraditi pomakom u naplati nenaplaćenih potraživanja i da će Grad Zagreb i njegov budžet imati koristi, kaže Radoš.

 

Za subvencije Hrvatskim željeznicama preraspoređeno je deset milijuna kuna, a oko milijun kuna Uredu za imovinsko pravne poslove za natječaje za poslove koje taj ured obavlja.

 

KOVAČEVIĆ: Na jesen krenćemo s akcijom za otvaranjem poslovnih zona u Zagrebu i davanje svih poslovnih prostora poduzetnicima za jednu kunu na rok od pet do deset godina.

 

- Nadamo se kako se to neće davati za političke oglase koje gradonačelnik Bandić daje da bi pojasnio svoje poslovanje i političku poziciju, čime zlouporabi sredstva Grada Zagreba, rekao je Radoš.

Najavio je kako će HNS u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, kada se bude pripremao proračun za 2012,. tražiti da se gradonačelniku zabrani donošenje preraspodjela na račun investicija.

Upozorivši da u ovoj godini u Zagrebu nije završen niti jedan projekt, Kovačević je najavio da će ta stranka na jesen krenuti s akcijom za otvaranjem poslovnih zona u Zagrebu i davanje svih poslovnih prostora poduzetnicima za jednu kunu na rok od pet do deset godina

 

- Njihova jedina obveza bit će zapošljavanje jednog ili više radnika te uređivanje pročelja poslovnih prostora, kazao je Kovačević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

investicije, miland bandić, dragan kovačević, hns zagreb, grad zagreb