A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zoran-milanovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zoran Milanović i Ivan Jakovčić u svađi oko Brijuni rivijere! (2) | Politika+
Hrvatska

PUCA LI LJUBAV?: Zoran Milanović i Ivan Jakovčić u svađi oko Brijuni rivijere! (2)

Milanović traži od Jakovčića da ne potpisuje sporazum s Jadrankom Kosor, a IDS ne želi izgubiti još dvije godine!

FOTO: Zoran Milanović iznenađen postupkom Ivana Jakovčića
FOTO: Arhiva
Piše: Ilijana Grgić, Ivan Hrstić

Projekt Brijuni rivijera, mogao bi biti prvi kamen spoticanja u 'kukuriku koaliciji'. Naime, u petak bi premijeka Jadranka Kosor i istarski župan Ivan Jakovčić trebali potpisati sporazum kojim bi se taj projekt, koji već desetljeće čeka svoju realizaciju, konačno pomaknuo s pozicije elaborata. No, čini se da koalicijski parteri nisu usuglasili kad i što bi trebali potpisati.

 

MILANOVIĆ: To je prvi prijedlog, koji smo mi trebali potpisati kao nova Vlada. I to je prvi projekt koji ćemo potpisati, ta informacija je pogrešna. To je prvi projekt koji ćemo potpisati u Istri, to je moje obećanje!

Na ovu informaciju, predsjednik SDP-aZoran Milanović ostao je nemalo iznenađen.


- To je prvi prijedlog, koji smo mi trebali potpisati kao nova Vlada. I to je prvi projekt koji ćemo potpisati, ta informacija je pogrešna, reagirao je Milanović na informaciju da će već za mandata ove Vlade biti potpisan ovaj sporazum.

VLADA: Za sada što se tiče potpisivanja sporazuma sve teče prema planu, te da bi on po planu trebao biti potpisan u petak, nakon sjednice Vlade.

- Od Jakovčića očekujem da ne potpisuje, to je jedino suvislo. To je prvi projekt koji ćemo potpisati u Istri, to je moje obećanje, reakcija je neformalnog šefa oporbe.

No Milanović pri tome ne navodi da u samom sporazumuima nešto sporno. Drugim riječima, Ivan Jakovčić ne bi trebao potpisati sporazum na kojeg je čekao godinama - samo zato da ova vlada ne ni za njega pobrala zasluge, pa je bolje da još nekoliko mjeseci odleži u ladici Jadranke Kosor. Milanoviću očito nije palo na pamet da ipak postoji mogućnost (kolikogod bila mala ili velika) da on ne dobije ove izbore te da jedan ovakav projekt ne bi trebao ovisiti o tome tko sjedi u Banskim dvorima i u fotelji premijera!

A što ako Kukuriku koalicija ne dobije izbore, hoće li onda projekt čekati još četiri godine?

Iz Vlade su nam potvrdili da za sada što se tiče potpisivanja sporazuma sve teče prema planu, te da bi on prema tome trebao biti potpisan već u petak, nakon što se na sjednici Vlade donese odluka o tome.

 

Iz Jakovčićevog ureda pak u telefonskom razgovoru za sada nisu nam znali reći što župan radi u petak, samo su nam kratko rekli da još uvijek nema službenih potvrda o eventualnom potpisivanju.

Ideja o prenamjeni neperspektivnih vojnih nekretnina u civilna područja namijenjena turizmu pojavila se negdje na kraju 2000. godine, a radi se o 120 hektara neiskorištenog vojnog prostora. Vlada bi trebala trima zasebnim natječajima izabrati koncesionare za gradnju hotela, apartmana i dvije nautičke marine. Sve na rok od 50 godina.

Sjednica predsjedništva IDS-a prekinuta - sutra nastavak o projektu "Brijuni Rivijera"

Današnja sjednica predsjedništva IDS-a u Poreču prekinuta je nakon obavijesti da se istarski SDP protivi potpisivanju ugovora o projektu Brijuni Rivijera s vladom te će se nastaviti sutra navečer kad bude poznat ishod sjednica gradskog vijeća Pule i Vodnjana, općinskog vijeća Fažane te Skupštine Istarske županije, koji takađer donose odluku o tom ugovoru.

Kako je predvečer za Hinu potvrdio predsjednik stranke Ivan Jakovčić, iz vlade je stigao i ugovor o gradnji nove pulske Opće bolnice koji je, kako je rekao, "konačno usklađen".

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin kazao je kako svi moraju biti svjesni činjenice da će, bude li se oduljivalo potpisivanje ugovora, "biti izgubljene dvije godine".

"Nema sumnje da će se projekt sigurno realizirati u mandatu nove vlade i budite sigurni kako IDS neće ništa učiniti za HDZ. Mislim da smo svi skupa dovoljno odgovorni da se HDZ porazi, a da se pritom ne blokira razvoj", poručio je Kajin. Dodao je da je sigurno da ugovor, ne dobije li suglasnost vijećnika u županiji ili jedinicama lokalne samouprave (Pula, Vodnjan, Fažana), neće biti potpisan jer, kako je rekao, "neće biti ispunjeni proceduralni uvjeti".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, kukuriku koalicija, ivan jakovčić, zoran milanović, vlada rh