A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragutin-lesar-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragutin Lesar: HDZ i Kukuriku koalicija zagovaraju i provode neoliberalizam | Politika+
Hrvatska

POČELA KAMPANJA : Dragutin Lesar: HDZ i Kukuriku koalicija zagovaraju i provode neoliberalizam

Lesar: S HDZ-om se ne može ulaziti u koaliciju nego samo u Remetinec!

Piše: Ilijana Grgić

- Kad je u pitanju interes onih koji žive od svog rada - zaposlenih, nezaposlenih i umirovljenika, vladajuća koalicija, kao i 'kukuriku koalicija', koja sebe predstavlja kao alternativu, podjednako su štetni, opasni i nepovoljni, jer zagovaraju i provode neoliberalizam, kazao je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

DRAGUTIN LESAR: S HDZ-om ne može se  ulaziti u koaliciju nego samo u Remetinec. Eventualni pristup 'kukuriku koaliciji' dolazi u obzir samo pod uvjetom da oni po principu 'uzmi ili ostavi' prihvate 10 točaka laburističke političke platforme.

Svoju stranku  predstavio je kao alternativu dvama političkim blokovima jer, kaže, nije dovoljno mijenjati samo političare, treba mijenjati i politiku - a laburisti imaju politku koja promiče 'istinu, poštenje, pravednu raspodjelu novostvorene vrijednosti društva te pokretanje proizvodnje uz potporu nove monetarne politike'.

LESAR: S HDZ-om se ne može ulaziti u koaliciju nego samo u Remetinec!

- Što se tiče participiranja u vlasti s HDZ-om se ne može ulaziti u koaliciju nego samo u Remetinec, a ulazak u koaliciju s drugim političkim blokom ovisi o njima, a ne laburistima. Eventualni pristup 'kukuriku koaliciji' dolazi u obzir samo pod uvjetom da oni po principu "uzmi ili ostavi" prihvate 10 točaka laburističke političke platforme,što bi bila podloga za razgovore.Sve ostalo bila bi negacija ideja laburizma u Hrvatskoj, istaknuo je Lesar.

 

Među idejama laburizma u Hrvatskoj, koje je predstavio Lesar, nalazi se načelo istine tj. dostupnost i transparentnost informacija u svim institucijama društva. U skladu s tim načelom, Lesar je pozvao sve nadležne da sadržaj pristupnog ugovora Hrvatske o ulasku u Europsku uniju objave najmanje 15 dana prije izbora, kako taj ugovor ne bi bio za hrvatski narod 'mačak u vreći'.

 

Lesar je također istaknuo da će oni kao alternativa bipolarnoj političkoj sceni biti ugodno iznenađenje predstojećih izbora, a svoj će program u iduća dva mjeseca predstaviti na trgovima u 30-ak hrvatskih gradova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, Dragutin Lesar, hrvatski laburisti, izbor