A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-401.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Samo HDZ i Hrvatski laburisti raduju se rezultatima današnjih anketa | Politika+
Hrvatska

CRO BAROMETAR: Samo HDZ i Hrvatski laburisti raduju se rezultatima današnjih anketa

"Ovo je dokaz da nam građani vjeruju i još jedna potvrda da se mi u HDZ-u s pravom nadamo još jednoj pobjedi na izborima."

Piše: Ivan Klarić

- Ti rezultati su za nas apsolutno dobar pokazatelj i vesele nas. Ti rezultati pokazuju da su svi potezi i smjernice koje je povukla predsjednica stranke i Vlade Jadranka Kosor bili ispravni, rekao nam je saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić komentiravši tako rezultate istraživanja CRO Barometra koju je za Novu TV provela agencija Promocija plus, prema kojima je HDZ-u u posljednjih mjesec dana popularnost znatno porasla, a SDP-ova je zabilježila osjetan pad.

ĐAKIĆ: Potezi koje je povukla Jadranka Kosor i cijeli HDZ dokazuju da mi ne želimo imati ništa s onima koji su na bilo koji način povezani ili uključeni u nedozvoljene radnje poput koruptivnih afera. Ovo je dokaz da nam građani vjeruju i još jedna potvrda da se mi u HDZ-u s pravom nadamo još jednoj pobjedi na parlamentarnim izborima.

Vladajući su upisali rast od šest postotnih poena, pa ih sada podržava 23,8 posto birača, pa za vodećim socijaldemokratima, koji su pali sa 29,8 na 26,3 posto, zaostaju svega 2,5 posto.

Josip Đakić kaže da u HDZ-u vjeruju da su povukli sve moguće poteze kako bi građanima dokazali da u toj stranci ne podnose korupciju ili bilo koju drugu nedozvoljenu radnju.

- Potezi koje je povukla Jadranka Kosor i cijeli HDZ dokazuju da mi ne želimo imati ništa s onima koji su na bilo koji način povezani ili uključeni u nedozvoljene radnje poput koruptivnih afera. Ovo je dokaz da nam građani vjeruju i još jedna potvrda da se mi u HDZ-u s pravom nadamo još jednoj pobjedi na parlamentarnim izborima, kaže Đakić, koji očito smatra da je njegova stranka već prebrodila najžešće udarce.

LESAR: Prema ovim rezultatima imamo pravo reći da smo iza SDP-a i HDZ-a, treća politička opcija u Hrvatskoj.

- Vrijedimo svakog glasa i povjerenja građana. Puno više od onih koji žele privući birače, a niti imaju program ni bilo što drugo,zaključuje Đakić.

No, istraživanje Ipsos Pulsa kojeg smo danas objavili pokazuje da je istovremeno veliko nezadovoljstvo građana gospodarskim rezultatima ove vlade. Građani su u većini zadovoljni samo vanjskom politikom Jadranke Kosor, a najgore ocjene dobivaju ministri iz sektora gospodarstva, isključujući Damira Bajsa.

- Parlamentarni izbori nisu odlučeni, premda tako misle u najjačoj oporbenoj stranci. Njihov problem je što su najveću popularnost imali u prvom i drugom mjesecu ove godine i od tada se ta popularnost topi. A najgore što se nekoj stranci može dogoditi je da im popularnost opada kako se približavaju izbori. Slična situacija se SDP-u dogodila i 2007. godine, upozorava politički analitičar Davor Gjenero u razgovoru za PolitikaPlus, koji smatra da bi se uskoro moglo pokazati Da su HDZi SDP izjednačeni, a eventualnu prednost mogli bi donijeti rezultatiHNS-a i IDS-a.

 

SDP: Mi vjerujemo da će građani prepoznati SDP kao alternativu i da će nam na parlamenatrnim izborima dati povjerenje kako bi Hrvatsku poveli u drugom smjeru

U SDP-u nisu željeli komentirati rezultate ovog istraživanja opravdavši se kako oni nikada nisu komentirali ovakva istraživanja. No, nekoliko istaknutih SDP-ovaca reklo nam je da ih približavanje HDZ-a i pad popularnosti njihove stranke nije zabrinulo.


- Mi vjerujemo da će građani prepoznati SDP kao alternativu i da će nam na parlamenatrnim izborima dati povjerenje kako bi Hrvatsku poveli u drugom smjeru, puno boljem nego onom u koji ga vodi vlast HDZ-a i njihovih partnera, rekli su nam SDP-ovci.


Uz HDZ i SDP, najveću podršku imaju HNS (6,2) i Hrvatski laburisti (5,5) koji bi jedini, uz najveće dvije stranke, prešle izborni prag.


- Prema ovim rezultatima imamo pravo reći da smo iza SDP-a i HDZ-a, treća politička opcija u Hrvatskoj, kazao nam je predsjednik laburista Dragutin Lesar, kojeg su iznimno obradovali takvi rezultati.


- Raduje nas potpora biračkog tijela i mi smatramo da ćemo biti ugodno iznenađenje nadolazećih parlametarnih izbora, optimistično najavljuje Lesar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cro barometar, dragutin lesar, sdp, jadranka kosor, hdz, josip đakić