A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/fleke-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tardozzijeve 'Fleke' predstavljene publici u Sarajevu | Politika+
Kultura

FILM: Tardozzijeve 'Fleke' predstavljene publici u Sarajevu

Debitantski igrani film koji je na ovogodišnjem SFF-u imao međunarodnu premijeru pobrao je simpatije gledatelja i filmskih kritičara

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski film "Fleke" redatelja Alda Tardozzija predstavljen je u ponedjeljak publici 17. Sarajevo Film Festivala (SFF) gdje je uvršten u natjecateljski program u najprestižnijoj kategoriji igranog filma.


"Ja sam zadovoljan onime kako je publika primila ovaj film u Puli a posebice prijemom kod mlađe publike."

Tardozzijev debitantski igrani film koji je na ovogodišnjem SFF-u imao međunarodnu premijeru pobrao je simpatije gledatelja i filmskih kritičara unatoč nekim konstatacijama izrečenim na konferenciji za novinstvo da je mogao biti scenaristički i dramaturški dotjeraniji.


"Ja sam zadoboljan onime kako je publika primila ovaj film u Puli, a posebice prijemom kod mlađe publike", kazao je Tardozzi.


Rad na "Flekama" opisao je kako uzbudljivo i važno iskustvo potvrdivši kako ovaj svoj film i osobno doživljava kao svojevrsni "rascjep između žanrova".


Priča o dvjema djevojkama koje su jedne noći suočene s dramatičnom situacijom na zagrebačkom asfaltu i po Tardozzijevim je rječima po malo drama ali i triler odnosno krimić.


Mlade glumice Iskra Jiršak i Nika Mišković koje su u "Flekama" imale ključne uloge Lane odnosno Irene također su istaknule kako im nastup u ovom filmu bio posebno iksustvo.


Mišković koja u "Flekama" glumi prostitutku Irenu kazala je kako je uloga negativnih likova uvijek posebno inspirirajuća.


"Što problematičniji lik veći je izazov", kazala je Mišković.

Producent Ljubo Zdjelarević kazao je pak kako su "Fleke" važne jer je to film nastao bez ikakve državne potpore.


"Film je i nastao tako jer smo razmišljali kako Pula neće biti puna", kazao je Zdjelarević sugerirajući kako je jedini film koji na ovogodišnjem SFF-u predstavlja suvremenu hrvatsku kinematografiju isključivo rezultat entuzijazma i energije pojedinaca.


Za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji igranog filma uz "Fleke" se natječe još sedam ostvarenja iz šire regije.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ljubo Zdjelarević, film, sarajevo film festival, fleke, aldo tardozzi, filmski festival