A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/nevrijeme-cropix-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U splitu tuča veličine teniske loptice, potopljene ulice, nasukan brod | Politika+
Hrvatska

NEVRIJEME: U splitu tuča veličine teniske loptice, potopljene ulice, nasukan brod

U samo sat vremena, koliko je trajalo nevrijeme, palo više od 60 litara kiše.

FOTO: Cropix
Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog jakog nevremena pračenog tučom u splitskom Brodovranjicu pukli su krmeni vezovi broda Andrea liberijske zastave i broda Monet, pod zastavom Sv. Vincenta, koji je nasjeo na dno, a prilikom njegovog zanošenja došlo je do oštećenja na brodici koja je bila na svom stalnom vezu, izvijestilo je Ministarsvo mora, prometa i infrastrukture.


U samo sat vremena, koliko je trajalo nevrijeme, palo više od 60 litara kiše.

Oba broda su pod sudskom zabranom Trgovačkog suda u Splitu.


U ministarstvu kažu da će odgovorna osoba osigurat vraćanje brodova na vez uz pomoć tegljača, a splitska Lučka kapetanija provest će istragu.


Šire područje Splita i sam grad oko podneva je pogodilo jako nevrijeme praćeno tučom zbog čega je promet gradskim cestama, ali i onima izvan grada, bilo nakratko prekinut. Grad je prvo zahvatila jaka grmljavina, a zatim i tuča veličine teniske loptice.
Tuča je padala u dva navrata, prvo desetak minuta, a onda kasnije još jednom pet minuta.

U splitskoj meteorološkoj postaji kažu da je u samo sat vremena, koliko je trajalo nevrijeme, palo više od 60 litara kiše, a toliko inače padne u tri mjeseca. Još se ne zna ima li i kolika je materijalna šteta počinjena nevremenom.

Kako se doznaje od splitskih vatrogasaca, imali su ruke pune posla jer su nakon prestanka tuče i jake kiše krenuli u ispumpavanje vode iz podrumskih i prizemnih stanova, te poslovnih prostora. Problema su imali i s gradskim šahtovima kroz koje od smeća koje se redovito ne čisti kišnica nije mogla prolaziti.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRODOVRANJIC, NEVRIJEME, OLUJA, tuča