A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/aki-kaurismaki-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kaurismakijev 'Le Havre' otvorio 17. Sarajevo Film Festival | Politika+
Kultura

FILM: Kaurismakijev 'Le Havre' otvorio 17. Sarajevo Film Festival

U sedam dana više od dvije stotine filmskih ostvarenja u različitim kategorijama.

FOTO: Aki Kaurismäki
Piše: PolitikaPlus/Hina

Projekcijom filma "Le Havre" redatelja Akija Kaurismakija u petak je otvoren sedamnaesti Sarajevo Film Festival (SFF), najveća regionalna filmska smotra koji će u narednih sedam dana publici ponuditi više od dvije stotine filmskih ostvarenja u različitim kategorijama.


U sedam dana više od dvije stotine filmskih ostvarenja u različitim kategorijama.

U najprestižnijoj natjecateljskoj konkurenciji u kategoriji igranog filma ove je godine na SFF-u devet ostvarenja iz regije a u među njima je i hrvatski "Fleke" redatelja Alda Tardozzija.


Kao u njegovu slučaju i gotovo svi drugi filmovi koji se natječu za ovogodišnje nagradu "Srce Sarajeva" debitantska su ostvarenja koja promoviraju autore s orginalnim pristupima aktualnim društvenim temama.


Žirijem koji će odlučivati o najboljem igranom filmu predsjedava jedan od vodećih filmskih redatelja današnjice Ari Folman.


U natjecanje za najbolji dokumentarni film 17. SFF-a također su uvrštena hrvatska ostvarenja "Razorubičenje" Domagoja Matizovića, "Zemlja znanja" kojega je režirao Saša Ban te "Ratni reporter" Silvestara Kolbasa.


Kao i svake godine SFF je i ovoga puta privukao veliku pozornost filmske publike a ponovo okuplja i niz poznatih osoba iz svijeta filma.


Iz SFF-a posebice su istaknuli kako će u Sarajevo stići i glumačke zvjezde poput Charlotte Rampling i redatelja Wima Wendersa. 17. Sarajevo Film Festival završava 30. srpnja kada će biti dodijeljene i festivalske nagrade.