A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/prijelaz%20carina.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Carinikovo pitanje 'Kod cura?' shvatili kao 'kocura', na slovačkom penis | Politika+
Hrvatska

NESPORAZUM: Carinikovo pitanje 'Kod cura?' shvatili kao 'kocura', na slovačkom penis

Navodno se carinici nisu nedolično ponašali, već su izgubljeni u prijevodu.

Piše: PolitikaPlus

Istarska policija utvrdila je da djelatnici hrvatske granične policije na hrvatsko-slovenskome graničnom prijelazu Plovaniji u ponedjeljak oko 12 sati nisu nedolično postupili niti su se neprimjereno ponašali prema četvero mladih slovačkih državljana, već da je bila riječ o nesporazumu.

Navodno se carinici nisu nedolično ponašali, već su izgubljeni u prijevodu.

Tijekom današnjeg iskaza slovačkih državljana u porečkoj policijskoj postaji, u nazočnosti slovačkih policijskih službenika koji su angažirani i zbog prijevoda, oni su nekoliko puta naglasili da su se hrvatski policajci tijekom prijelaza granice prema njima ponašali korektno, rekao je glasnogovornik istarske policije Valter Opašić na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog navodnoga seksualnog uznemiravanja slovačkih turista.

 

Istarska policija utvrdila je da djelatnici hrvatske granične policije na hrvatsko-slovenskome graničnom prijelazu Plovaniji nisu nedolično postupili niti su se neprimjereno ponašali prema četvero mladih slovačkih državljana, već da je bila riječ o nesporazumu.

Po riječima Danijela Mendaša iz riječkoga Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, nesporazum se dogodio zato što su Slovaci riječi "kod cura" krivo razumijeli kao "kocura", što u slovačkome kolokvijalnom govoru znači muški spolni organ.

Naime, pošto su granični policajci zbog nervoze jednog od mladića posumnjali da možda posjeduje opojnu drogu ili je konzumira, njega i njegova prijatelja skinuli su do donjeg rublja te ih pregledali, pri čemu nisu pronašli ništa sumnjivo.

Tijekom pregleda dvije 20-godišnjakinje bile su pred postajom granične policije te nisu bile na pregledu.

U jednom trenutku policajac je na engleskome upitao imaju li cure drogu i konzumiraju li je, no kako slovački mladići nisu razumijeli engleski, on im je na hrvatskome, pokazujući rukama prema spolnom organu budući da djevojke nekad ondje znaju skrivati drogu, na hrvatskome pokušao objasniti kako ih zanima bi li "kod cura našli drogu".

Slovak je vrativši se u automobil na putu prema Poreču, gdje su Slovaci odsjeli, prepričao svoju verziju razgovora i zaključio da je policajac od njih tražio seks. Nakon toga djevojke su u razgovoru s roditeljima prenijele tu netočnu verziju razgovora.

Tijekom dana porečki su policajci u suradnji sa slovačkim kolegama razgovarali odvojeno sa svim slovačkim državljanima i svi su oni naglasili "korektno postupanje policijskog službenika na graničnome prijelazu te da nije bilo ni verbalnog ni fizičkog konflikta".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poljska, carinici