A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/prostitucija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

ELITNA PROSTITUCIJA Tko će se od elitnih klijenata pojaviti na sudu? | Politika+
Hrvatska

SUĐENJE: ELITNA PROSTITUCIJA Tko će se od elitnih klijenata pojaviti na sudu?

Sportaši, političari, gospodarstvenici, liječnici, voditeljice, akteri skandala.

FOTO: Ilustracija
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Za petak je najavljen početak suđenja vezanog uz najveći lanac prostitucije u Hrvatskoj. Klijenti 'djevojaka noći' bili su poznati sportaši, liječnici, odvjetnici, ali i političari. Od samog početka posebno zanimanje pobudila je vijest kako su istragu vodili djelatnici riječke policije. Oko toga detalja u kuloarima razvile su se mnoge priče i teorije.

 

>>Ante Gotovac: Ja sam prijavio Simonu, nisam znao koja će se sve imena pojaviti!

 

>>Prostitutka: Toni Kukoč za seks mi je platio 500 eura

 

>>Zbog organiziranja lanca elitne prostitucije pritvoren fizioterapeut Nebojša Perunović

 

Jedna ide prema tome da je jedan od praćenih klijenata bio i poznati hrvatski bankar koji je navodno nakon što je koristio usluge jedne od djevojaka s njom ušao i u vezu. Policija je se međutim, kao i u njegovom slučaju, tako i u slučaju drugih javnih osoba našla u nedoumici jesu li spominjani političari, gospodarstvenici i sportaši uistinu koristili usluge prostitutki ili ih je netko namjerno pokušao uvući u priču.

 

Naime, prema medijskim napisima policija je shvatila da je akcija u jednom trenutku 'provaljena' i da se počelo spominjati jako puno imena. Kako bilo, pred sucem će se naći, uz organizatore koji su optuženi za podvođenje, i kvazimanekenke ili nadobudne pjevačice, koje su pružale seksualne usluge, kao i niz njihovih klijenata.

 

Policija se našla u nedoumici jesu li spominjani političari, gospodarstvenici i sportaši uistinu koristili usluge prostitutki ili ih je netko namjerno pokušao uvući u priču.

I starlete i navodno neke televizijske voditeljice kao i njihovi klijenti morati će ubrzo doći na sud kao svjedoci i u postupku protiv Perunovića i dvije suoptužene djevojke.

 

S obzirom da se radi o pritvorskom predmetu, početak suđenja na Općinskom kaznenom sudu zakazan je već za sutra.

 

Podsjetimo, policija je privela Nebojšu Perunovića, vlasnika centra za masažu, i Saru Sikirić, zbog podvođenja starleta za imućnu klijentelu, poslovne ljude, liječnike i ugostitelje na jahtama, u hotelima i stanovima.

 

Perunović i studentica Sara Sikirić cijelo su vrijeme bili u pritvoru kako ne bi utjecali na desetke predloženih svjedoka. Za Perunovića je tužiteljstvo zatražilo dvije godine zatvora te da ga se kazni sa 70 osobnih dohodaka, uz to što predlaže da mu se oduzme nezakonito zarađenih 100.000 kuna u poslu s podvođenjem starleta.

 

Tek će se vidjeti hoće li sud prihvatiti zahtjev tužiteljstva da se pribavi knjiga gostiju iz poznatog zagrebačkog hotela Four Points by Sheraton, iz čega bi bilo očito da su seksualne usluge uglednoj klijenteli i tamo pružane i tko su sve tada bili gosti koji je razgovarao s ljudima koji su poznavali Perunovića, koji je i kao fizioterapeut imao poznate klijente, između ostalih čak i Anu Kurnikovu.

 

Prema jednoj priči jedan od praćenih klijenata bio je i poznati hrvatski bankar koji je navodno nakon što je koristio usluge jedne od djevojaka s njom ušao i u vezu. 

– To je čovjek koji je svoj posao radio fantastično. Radio je u bivšem Intercontinentalu, a zatim u Internationalu, a imao je, koliko znamo, otvoren salon i u Preradovićevoj ulici. Išao je s našim sportašima na natjecanja u inozemstvo. Povukao se prije nekoliko godina iz tog posla. Pretpostavljam da je tada otvorio svoj salon – objasnio je jedan Perunovićev kolega, koji navodi da je nnjegova nevolja bila u tome što je volio kockati i što je bio veliki potrošač. A kako je često trošio više nego što je zarađivao, znao je od sportaša posuđivati manje svote.

 

U tijeku istrage jedna mlada starleta priznala je da joj je Perunović nalazio imućne klijente, među kojima je bilo i poznatih Hrvata.

 

- Za seksualni odnos platio mi je dogovorenih 500 eura. 200 eura dana sam Perunoviću. Na ATP turniru u Umagu radila sam kao hostesa. Perunović me nazvao i rekao mi odem u jedan hotel u Poreču i pružim seksualne usluge Toniju Kukoču. rekla je starleta, navodeći da joj čuveni košarkaš nakon toga nije platio taksi.

 

Cijelu priču je inače pokrenuo Ante Gotovac koji je, kako je izjavio za PolitikuPlus, još početkom godine prijavio svoju bivšu suprugu Simonu Šajn zbog prostitucije.

 

Hoće li se uistinu navodno poznate osobe iz javnog života pojaviti na ovom suđenju ili će ovo biti još jedna od prenapuhanih priča iza kojih će ostati sumnje na zataškavanje, vidjet ćemo uskoro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

simona šajn, ante gotovac, nebojša perunović, prostitucija