A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-1053.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Sanader iznio obranu i odbio odgovarati na pitanja USKOK-a | Politika+
Hrvatska

ISPITIVANJE U REMETINCU: Ivo Sanader iznio obranu i odbio odgovarati na pitanja USKOK-a

Tako su ga savjetovali odvjetnici, "kako ne bi pomagao tužiteljstvu".

FOTO: istražitelji USKOK-a na koncu su sa Sanaderom razgovarali u Remetincu
Piše: Ivan Klarić

Nakon nagađanja gdje će istražitelji USKOK-a razgovarati s pritvorenim bivšim hrvatskim premijerom, očito se zaključilo da je bolje da brdo ode Muhamedu. U prostorima USKOK-a obavljaju se radovi, a Sanaderova noga nije u dobrom stanju, pa je ispitivanje obavljeno u zatvoru u Remetincu.

GORAN SUIĆ: "Po našim uputama, kako ne bi pomagao tužiteljstvu, gospodin Sanader je odbio odgovarati na pitanja USKOK-a, ali je zato jako uvjerljivo i sigurno iznosio svoju obranu. Bio je vrlo siguran, temeljit i uporan u iznošenju svoje obrane."

Nakon izlaska iz zatvora u Remetincu, odvjetnik Goran Suić je u razgovoru za portal PolitikaPlus izjavio da je Sanader danas iznosio obranu u slučaju Fimi medije. Prema njegovim riječima, Sanader je odbio odgovarati na pitanja USKOK-ovih istražitelja, te je samo iznio svoju obranu.

- Po našim uputama, kako ne bi pomogao tužiteljstvu, gospodin Sanader je odbio odgovarati na pitanja USKOK-a, ali je zato jako uvjerljivo i sigurno iznosio svoju obranu. Bio je vrlo siguran, temeljit i uporan u iznošenju svoje obrane. Više detalja sa saslušanja vam naravno ne smijem reći, rekao nam je Suić.

Odvjetnici su savjetovali Sanaderu da ne odgovara na pitanja, "jer je na obrani i osumnjičenom Sanaderu da se brani, a na USKOK-u da dokazuje svoje teze".

"Noga mu je u dosta teškom stanju i mi se bojimo da bi, ako ne ode na pregled u bolnicu, ta noga mogla postati puno veći problem nego što jest."

No, odvjetnik je komentirao medijske napise da je noga Ive Sanadera u jako teškom stanju i da nije u pitanje samo istegnuće ligamenata, već 'nekakva sepsa'.

- Da, noga mu je u dosta teškom stanju i mi se bojimo da bi, ako ne ode na pregled u bolnicu, ta noga mogla postati puno veći problem nego što jest. Sutra ujutro u 9 sati zbog toga Sanader ide na pregled u bolnicu, ističe Suić. U ovom tren
utku je tako teško zaključiti pogoršavali se doista stanje, ili je to jop jedan argument obrane da bi se sanader trebao braniti sa slobode.

Suić je potvrdio i informaciju da je Sanader smršavio, ali da je zbog svakodnevnog vježbanja i unatoč problemima s nogom, u dosta dobrom fizičkom stanju.

- Njegovo dobro fizičko stanje bilo je i vidljivo tijekom današnjeg ispitivanja kada je pokazao da je i fizički, ali i psihički spreman dokazati nevinost, istče Suić koji je također potvrdio da je Sanader zamolio članove svoje obitelji i prijatelje da ga ne posjećuju u Remetincu, sve dok se ne smanji medijski pritisak oko njega.


"Naš branjenik odbija odgovornost po bilo kojem nalogu za provođenje istrage", prije ispitivanja novinarima je ispred ulaza u zatvor u Remetincu rekao jedan od Sanaderovih odvjetnika Čedo Prodanović.


"Branimo se činjenicama koje njemu idu u prilog", kazao je te ponovio da će se Sanader aktivno braniti, ali ne na način da na nekoga drugoga svali krivnju.

Sanader će se idućeg tjedna u srijedu, 27. srpnja, pred USKOK-ovim istražiteljima iznijeti obranu u slučaju navodnog uzimanja 3,5 milijuna kuna provizije od Hypo banke dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova (1994-1995.) za kredit od 140 milijuna tadašnjih austrijskih šilinga koji je odobren hrvatskoj vladi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fimi media, uskok, pritvor, zatvor, Goran Suić, remetinec, ivo sanader