A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/josipovic_ivo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Interes RH je što prije potpisati ugovor s EU | Politika+
Hrvatska

HRVATSKA I EU: Ivo Josipović: Interes RH je što prije potpisati ugovor s EU

Upitan da li se potpisivanje pristupnog ugovora može odraziti na predizbornu kampanju, Predsjednik je odgovorio da misli da to nema nikakve veze.

FOTO: Ivo Josipović
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Republike Ivo Josipović u četvrtak je tijekom prijema djece iz Srebrenice, koja ljetuju u Hrvatskoj, istaknuo da je interes Republike Hrvatske da se pristupni ugovor s Europskom unijom što prije potpiše.

Upitan kako bi se pristupni ugovor Republike Hrvatske s Europskom unijom mogao potpisati krajem studenog ili početkom prosinca, dakle u vrhuncu predizborne kampanje te kako to komentira, Josipović je ocijenio kako je u interesu Republike Hrvatske da se ugovor što prije potpiše.

Interes Republike Hrvatske je da se ugovor što prije potpiše pa prema tome čim bude moguće Ugovor će se potpisati, kazao je Josipović.

Upitan da li se potpisivanje pristupnog ugovora može odraziti na predizbornu kampanju, Predsjednik je odgovorio da misli da to nema nikakve veze. Obavili smo najvažniji posao i to je znak da su zaključeni pregovori i to je dobro za Hrvatsku, zaključio je predsjednik.

 

Josipović s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva

 

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj s kojim je razgovarao o pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku i izrazio je nadu da će ona biti velik i važan kulturni i turistički događaj.

"Izvijestili su me o pripremama za ovogodišnju Alku, sve ide u najboljem redu, i nadam se da će i ova, ovogodišnja Sinjska alka biti velik i važan kulturni i turistički događaj. Ono što se radi u Sinju vezano uz Alku, uključujući Alkarske dvore, je velik poduhvat, to je nacionalni poduhvat i naravno, ne samo s moje strane nego i od strane vlade i svih institucija RH ima punu podršku", rekao je Josipović u izjavi za novinare nakon sastanka.

Predsjednik Viteškoga alkarskog društva Stipe Jukić rekao je novinarima da je to bio tradicionalan posjet predsjedniku tijekom kojeg mu je upućen poziv na ovogodišnju 296. Alku. Jukić je kazao da je Josipović prihvatio poziv sa zadovoljstvom te da se ove godine također očekuje dolazak premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića kao i velikog broja veleposlanika u Hrvatskoj.

"Mislimo da će ove godine Alka biti vrhunska kulturna i turistička izvedba", istaknuo je Jukić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska i eu, ivo josipović