A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-1053.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

USKOK došao Sanaderu. Čedo Prodanović: Sanader neće svaljivati krivnju na druge! | Politika+
Hrvatska

U REMETINCU!: USKOK došao Sanaderu. Čedo Prodanović: Sanader neće svaljivati krivnju na druge!

Bivši premijer već dugo ima problema s nogom i sumnja se da ima sepsu.

FOTO: Ivo Sanader
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Branitelji Ive Sanadera došli su nešto prije 13 sati u remetinečki zatvor, gdje će USKOK-ovi istražitelji saslušati bivšeg premijera o sumnjama da se u aferi Fimi medija udružio s ostalim osumnjičenicima i izvlačio novac iz ministarstava, državnih ustanova i poduzeća.

"Naš branjenik odbija odgovornost po bilo kojem nalogu za provođenje istrage", kazao je novinarima ispred zatvora jedan od Sanaderovih odvjetnika Čedo Prodanović, no nije želio otkriti ništa o obrani zbog tajnosti postupka.

 

Sanader odbija odgovornost po bilo kojem nalogu za provođenje istrage, kazao je Čedo Prodanović.

"Branimo se činjenicama koje njemu idu u prilog", kazao je te ponovio da će se Sanader aktivno braniti ali ne na način da na nekoga drugoga svali krivnju.

Objasnio je da se Sanadera saslušava u zatvoru jer se "zakomplicirala situacija s njegovom ozlijeđenom nogom". Kazao je da je prva dijagnoza ukazivala na istegnuće ligamenata, no kako problem predugo traje neki liječnici sumnjaju da je možda riječ o "nekakvoj sepsi" jer je noga i dalje natečena te je "promijenila boju".

Ponovio je da će bivši premijer sutra ići na pregled u zatvorsku bolnicu, a potom vjerojatno i na specijalistički pregled u neku drugu civilnu medicinsku ustanovu.

 

Prodanović i drugi Sanaderov branitelj Goran Suić očekuju da će današnje saslušanje trajati oko dva i pol sata.

Prodanović i drugi Sanaderov branitelj Goran Suić očekuju da će današnje saslušanje trajati oko dva i pol sata.

Na početku ispitivanja bivši premijer i predsjednik HDZ-a trebao bi se očitovati o krivnji. Njegovi branitelji najavili su da se neće braniti šutnjom, nego iznijeti opširnu "aktivnu obranu", a neki mediji nagađaju da neće odgovarati na pitanja odvjetništva.

Od trenutka davanja iskaza Sanader i njegovi branitelji imat će pravo na uvid u cjelovit spis sastavljen od niza svjedočkih iskaza, pojedinosti kojih su već uvelike spominjani u medijima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

remetinec, čedo prodanović, goran suić, ivo sanader, uskok