A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/goran%20hadzic%202.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europska unija i NATO pozdravili uhićenje Gorana Hadžića | Politika+
Crna kronika

REAKCIJE IZ SVIJETA: Europska unija i NATO pozdravili uhićenje Gorana Hadžića

To je daljnji važan korak za Srbiju u ostvaranju njezine europske perspektive, koji je također jednako važan za međunarodnu pravdu. Pozdravljamo odlučnost srbijanskog vodstva u tim naporima, kaže se u zajedničkoj poruci Barrosa i Ashton.

FOTO: Goran Hadžić
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurosnu politiku Catherine Ashton pozdravili su u srijedu uhićenje Goran Hadžića kao pozitivan signal Europskoji uniji i susjedima Srbije.

 

To je daljnji važan korak za Srbiju u ostvaranju njezine europske perspektive, koji je također jednako važan za međunarodnu pravdu. Pozdravljamo odlučnost srbijanskog vodstva u tim naporima, kaže se u zajedničkoj poruci Barrosa i Ashton.


- Europska unija snažno pozdravlja uhićenje Gorana Hadžića od strane srbijanskih vlasti. To je daljnji važan korak za Srbiju u ostvaranju njezine europske perspektive, koji je također jednako važan za međunarodnu pravdu. Pozdravljamo odlučnost srbijanskog vodstva u tim naporima, kaže se u zajednikčoj poruci Barrosa i Ashton.

- Nakon uhićenja Ratka Mladića, ovo uhićenje šalje pozitivan signal Europskoj uniji i susjedima Srbije, ali ponajviše vladavini prava u samoj Srbiji. Srbijanska nacija je procesu suočavanja s prošlošću i okretanja stranice prema boljoj europskoj budućnosti", stoji u poruci u kojoj se izražava očekivanja da Hadžić što prije bude izručen u Haag te naglašava da "puna suradnja s ICTY-em ostaje bitna za put Srbije prema EU-u".

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen pozdravio je u srijedu uhićenje Gorana Hadžića, posljednjeg haaškog bjegunca, priopćio je Sjevernoatlantski savez.

- Nakon što je Ratko Mladić završio u Haagu, ovo uhićenje će omogućiti zatvaranje najbolnijeg poglavlja novije europske povijesti, rekao je Rasmussen. Čestitao je Srbiji na koracima koje je poduzela u ispunjenju svojih međunarodnih obveza.

- Budućnost Srbije leži u konstruktivnoj suradnji sa svojim susjedima i euroatlantskom obitelji, ocijenio je Rasmussen.

Prvi čovjek Sjeveroatlantskog saveza je poručio da će NATO i dalje pomagati regiji zapadnog Balkana na putu u euroatlantske integracije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

goran hadžić