A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/boris-tadic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Tadić: Odbijam 'insinuacije' HRT-a da su crkva ili vojska skrivali Hadžića | Politika+
Crna kronika

REAKCIJE: VIDEO Tadić: Odbijam 'insinuacije' HRT-a da su crkva ili vojska skrivali Hadžića

Konferencija za medije.

Piše: PolitikaPlus

Nekoliko minuta nakon 11 sati počela je konferencija za medije srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je čestitao svim pripadnicima Akcionog tima koji su izvršili uhićenje Gorana Hadžića.


"Srbija nije znala gdje se nalazi Goran Hadžić."

Nakon uhićenja Ratka Mladića pojavile se informacije da ga je Srbija krila, podsjetio je Tadić, istaknuvši da to nije istina, a isto vrijedi i za Gorana Hadžića.

- Srbija nije znala gdje se nalazi Goran Hadžić, rekao je Tadić, osvrnuvši se na, kako je rekao, različite spekulacije u medijima.

Nije htio otkriti baš nikakve detalje o samom uhićenju, napomenuvši da će mediji o tome morati razgovarati s predstavnicima tužilaštva, odnosno, da će ono samo tijekom dana objaviti dodatne informacije. Samo je potvrdio da je Hadžić uhićen "u rejonu Fruške Gore". No, ipak se osvrnuo na javljanje jednog konkretnog medija.

- Vidim da su se na Hrvatskoj televiziji pojavile informacije da je Hadžić uhićen između manastira Krušedol i vojnog objekta, naveo je Tadić s osmijehom iz kojega bi se dalo zaključiti da se radi o zlonamjernom nagađanju hrvatskog medija.

- Hadžić nije uhićen između manastira i vojnog objekta, ponovio je Tadić, odbivši sve 'insinuacije o povezanosti crkve ili vojske sa skrivanjem Hadžića'. Nije jasno zašto je to Tadić stavio u usta novinarima Hrvatske Televizije. Možda mu je tako bilo najlakše, a možda nije znao da su hrvatski mediji, pa tako i PolitikaPlus jednostavno citirali pisanje beogradskih medija, koji su istaknuli taj podatak.

U kasnijim pitanjima i odgovorima, Tadić je srbijanske teškoće u pronalaženju bjegunaca usporedio s američkim teškoćama u potrazi za al Kaedom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RATNI ZLOČINI, RATNI ZLOČIN, GORAN HADĆIĆ, BPRIS TADIĆ