A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/glavas-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Glavaš likuje: Dragi Ivo, nije mi lako, ali onda se sjetim tebe i nasmijem se | Politika+
Hrvatska

JAVNO PISMO: Glavaš likuje: Dragi Ivo, nije mi lako, ali onda se sjetim tebe i nasmijem se

MOSTAR - "Znam da će te ovo pismo obradovati i uljepšati ti bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine koje su pred tobom."

FOTO: Branimir Glavaš
Piše: PolitikaPlus/VLM

Branimir Glavaš, jedan od stanovnika Kazneno-popravnog zavoda Mostar, odlučio je napisati otvoreno pismo "najvećem hrvatskom izdajniku" Ivi Sanaderu. Svoje obraćanje počinje popularnom "Dragi Ivo!" te objašnjava kako pismo piše u svoje, ali, iako neovlašten, u ime milijuna hrvatskih građana kojima je bivši premijer "učinio nezamislivu nepravdu kakvu može učiniti samo istinski zla i pokvarena osoba".


"Znam da će te ovo pismo obradovati i uljepšati ti bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine koje su pred tobom."

Nakon što je završio s prozivanjem Sanadera za sve svoje nedaće i uzništvo iako nije kriv, našalio se na račun bivšeg premijera.

– Nije mi lako biti nevin u zatvorskoj ćeliji… A onda se sjetim tebe. I nasmijem se sjetivši se vica o lopovu kojeg uhvatiše na djelu. Pred izricanje presude, na upit suca kako se osjeća, lopov mu odgovori: "Osjećam se kao mlada prve bračne noći. Znam što slijedi, samo ne znam koliko će trajati" – poručio je Glavaš Sanaderu i dodao kako će mu on otkriti koliko će trajati. – Ako ne znaš, "dragi Ivo", koliko će trajati, ja ću ti reći. "Dragi Ivo", trajat će jako, jako dugo. Duže nego te odvjetnici zavaravaju, duže nego i sam možeš zamisliti. Strašna je sudbina koja te je, naravno zasluženo, stigla – napisao je Glavaš.

Glavaš je Sanadera podsjetio da mu se nikada nije klanjao kao drugi te kako ga je još 2005. upozorio da će završiti "zatarabljen" i  kako je sad ostao sasvim sam, "kao pas“, kako nema prijatelja te kako je umjesto "dragi Ivo“ postao – "Ivo nečastivi“.


Svoje pismo Glavaš je završio poručujući Sanaderu da se ne mora brinuti za svoj ugled i čast jer "ono što nemaš niti možeš izgubiti, niti možeš ugroziti".


– Znam da će te ovo pismo obradovati i uljepšati ti bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine koje su pred tobom. I na kraju, "dragi moj Ivo“, ostaj mi zdravo i živo – poručio je Glavaš za kraj.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

remetinec, zatvor, ivo sanader, branimir glavaš