A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-520.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sanaderu priređena vatrena dobrodošlica u Remetinec, zatvorenici vikali 'Ivo lopove!' | Politika+
Hrvatska

ISPITIVANJE U ČETVRTAK U 13 SATI: Sanaderu priređena vatrena dobrodošlica u Remetinec, zatvorenici vikali 'Ivo lopove!'

Odvjetnički dvojac Goran Suić – Čedo Prodanović u posjeti kod Ive Sanadera.

FOTO: Ivo Sanader sinoć je nakon 220 dana bijega od hrvatskog pravosuđa izručen Hrvatskoj
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader proveo je prvu noć u Remetincu. Po dolasku u Remetinec pregledao ga je liječnik nakon čega je iz sigurnosnih razloga odveden u ćeliju na ženskom odjelu.

 

ODVJETNIK PRODANOVIĆ 'Ispitivanje i iznošenje obrane u jednoj od pokrenutih istraga protiv bivšeg premijera zakazano za četvrtak i to u 13 sati.'

Sanaderu je trebao biti uručen i istražni zahtjev te odluka o jednomjesečnom istražnom zatvoru koji mu je još prije sedam mjeseci određen zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke u slučaju Fimi-medije. Od primitka tih rješenja Sanader ima pravo žalbe u roku od tri dana.

Bivšeg premijera danas će u zatvoru posjetiti njegovi odvjetnici Goran Suić i Čedo Prodanović. Sa Goranom Suićem smo razgovarali netom prije ulaska kod suca istrage koji im treba dati odobrenje za posjet Sanadera.

 

Sanader, piše Večernji list, izgleda poprilično loše, čak i prestrašeno.Također je vidljivo smršavio.

- Upravo se nalazimo pred USKOK-om, idemo kod suca istrage da dobijemo dozvolu za posjet našem klijentu. Ne znam koliko ćemo se zadržat kod Sanadera, ali danas sigurno on neće biti ispitan od strane USKOK-a, rekao nam je Suić.

 

Nekoliko minuta nakon, na izlasku iz zgrade Uskoka, jedan od Sanaderovih odvjetnika, Čedo Prodanović, okupljenim je novinarima rekao da je ispitivanje i iznošenje obrane u jednoj od pokrenutih istraga protiv bivšeg premijera zakazano za četvrtak i to u 13 sati. No, nije znao reći gdje će se to dogoditi.

Mediji nagađaju da će se ispitivanje održati na drugoj lokaciji zbog radova na zgradi DORH-a i USKOK-a, a tu mogućnost nije isključio ni glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Na upit hoće li ispitivanje i iznošenje obrane trajati danima, Prodanović je rekao da "nemam predodžbu koliko će to dugo trajati" ali da sigurno ne može biti završeno u "dva, tri sata".

 

Branitelji Ive Sanadera došli su oko 11,20 sati u zatvor u Remetinec ispred kojega su novinarima izjavili da će s bivšim premijerom danas ponoviti obranu koju su proteklih mjeseci pripremali u Salzburgu.

 

ČEDO PRODANOVIĆ: Sa Sanaderom ćemo ponoviti pripremljenu obranu

 

Odvjetnici Goran Suić i Čedo Prodanović izvijestili su da je za četvrtak u 13 sati zakazano saslušanje i iznošenje obrane pred USKOK-ovim istražiteljima.

Prodanović je kazao da su u Remetinec došli kako bi ponovili obranu koju su pripremali u Salzburgu i "dogovorili neka tehnička pitanja", no nije pojasnio koja.

Na upit je li Sanader smješten na ženskom odjelu, kao što nagađaju mediji, kazao je kako ne zna gdje je njihov branjenik smješten. Dodao je da će se sa Sanaderom danas zadržati nekoliko sati te kako ne očekuje da posjet bude gotov prije 15 sati.

 

Mediji javljaju da je Sanader u Remetincu imao vatreni doček te da su mu ostali zatvorenici vikali 'Ivo lopove...'

 

Bivši šef HDZ-a u Uskoku se mora izjasniti oko pet afera zbog kojih je pokrenuta istraga: od Fimi-medije i HEP-a, do kupovine BMW-a i provizije za kredit Miroslavu Kutli u Hypo banci pa sve do primanja mita od Mola kako bi Mađari preuzeli upravljačka prava u Ini. Sanadera se tereti za čak osam kaznenih djela, od poticanja, primanja mita do zloporabe položaja pa sve do udruživanja u zločinačku organizaciju, a istraga protiv njega zbog sumnje u pranje novca vodi se i u Austriji. Protiv Ive Sanadera do sada nije podignuta optužnica ni za jedan od navedenih slučajeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

goran suić, čedo prodanović, ivo sanader