A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kukuriku-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dogovor: Zoran Milanović premijer, HNS-u gospodarstvo i vanjski poslovi, IDS-u turizam! | Politika+
Hrvatska

POTPISALI SPORAZUM: Dogovor: Zoran Milanović premijer, HNS-u gospodarstvo i vanjski poslovi, IDS-u turizam!

Doznajemo želje glede budućih pozicija u Vladi.

FOTO: Večernji list
Piše: Ilijana Grgić - ilijana.grgic@politikaplus.com

Čelnici stranaka tzv. Kastavske skupine - SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a - potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, a o tome su javnost izvijestili na Markovu trgu, najavljujući pobjedu na izborima kao "alternativa neuspješnoj i korumpiranoj aktualnoj vlasti".

 

ZORAN MILANOVIĆ 'S jedne strane ima nesposobnost, korupciju, a s druge strane šansa i nada da je ovu zemlju moguće voditi bolje.'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je u obraćanju novinarima ispred crkve Sv. Marka naglasio da sporazum, potpisan na drugu obljetnicu prvog okupljanja četiri stranke u Kastvu, predstavlja tehničku provedbu političkog dogovora o zajedničkom nastupu na izborima.


- Danas možemo reći da Hrvatska ima alternativu, ima jasan izbor između jedne neuspješne vlasti i jednog saveza modernih, progresivnih stranaka koje će se okupiti u koalicijskoj vladi sastavljenoj od sposobnih političara, kazao je Milanović.

 

HSU bi, ukoliko koalicija osvoji potrebnih 77 mandata za percipirati u izvršnoj Vlasti, u toj budućoj Vladi pripalo jedno ministarstvo, najvjerojatne neko "manje zahtjevno" poput ministarstva kulture ili zaštite okoliša. IDS je također izrazio želju za resorom ministarstva turizma
- Od danas Hrvatska ima jasnu alternativu - s jedne strane nesposobnost, korupcija, izgubljenost koja sve dublje Hrvatsku povlači u glib, a s druge strane šansa i nada da je ovu zemlju moguće voditi bolje, poštenije, kvalitetnije, da je naprosto Hrvatska zaslužila promjene koje su nam nužne što prije, poručio je.

 

- To je koalicijski sporazum da ove četiri stranke  u svim izbornim jedinicama idu sa jedinstvenim izbornim listama, ističe predsjednik HSU Silvano Hrelja. I suština je valoriziranje dosadašnjih rezutata  i postavljanje početnih pozicija  i sve ono što je potrebno kako bise osiguralo 77 zastupnika u Saboru, zaključuje Hrelja.

 

Iz izvora bliskih "Kukuriku koaliciji " tako doznajemo da su pojedine stranke već izrazile svoje želje glede budućih pozicija u Vladi.  HSU bi, ukoliko koalicija osvoji potrebnih 77 mandata u toj budućoj Vladi, pripalo jedno ministarstvo, najvjerojatne neko "manje zahtjevno" poput ministarstva kulture ili zaštite okoliša. IDS je također izrazio želju za resorom ministarstva turizma dok je HNS-ov interes gospodarstvo i vanjski poslovi, a sve ostalo bi čini se pokrivao SDP, dok bi njima i pripadala premijerska funkcija. O ostalim podpredsjedničkim funkcijma zasada se u koaliciji nije razgovaralo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kukuriku, zoran milanović, hsu, ids, hns, sdp, kukuriku koalicija