A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/policija-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uhićena bivša šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević! | Politika+
Hrvatska

AFERA FIMI MEDIA: Uhićena bivša šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević!

Veljko Miljević: Ne znam za što je terete. Morao sam zbog USKOK-a odustati od branjenja. Njen novi odvjetnik je Davor Cahun.

FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Negdašnja šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević uhićena je jutros po nalogu USKOK-a, potvrdio je njezin branitelj Veljko Miljević.

Neslužbeno se doznaje da je bivša šefica HDZ-ovog računovodstva osumnjičena za umiješanost u aferu Fimi media, to jest za izvlačenje novca iz ministarstava i državnih tvrtaka preko privatne tvrtke po kojoj je afera i dobila ime.

- Za sada ne znam što joj se stavlja na teret, no pretpostavljam da je to vezano uz istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg šefa carine Mladena Barišića, rekao nam je odvjetnik Veljko Miljević koji je sve do popodnevnih sati bio odvjetnik Branke Pavošević, ali je zbog tvrdnje USKOK-a da bi mogao biti u sukobu interesa morao odustati od branjenja Branke Pavošević.

- Ja ne vidim nikakav sukob interesa i moram priznati da u ovoj priči USKOK nije u pravu. Već neko vrijeme ja sam kao odvjetnik bio angažiran od strane Branke Pavošević, ali evo sada moram odustati. Njen novi odvjetnik je  Davor Cahun, rekao nam je Miljević.

U policiji i USKOK-u za sada ne žele ništa govoriti o razlozima uhićenja Branke Pavošević, HDZ-ove članice Skupštine Zagrebačke županije.

Pavošević je, po pisanju medija, bila šefica HDZ-ova računovodstva od 2003. do 2008., kad je smijenjena pošto je državna revizija otkrila nepravilnosti u financijskom poslovanju stranke.

Mediji nagađaju da je uhićena jer je bivši glavni rizničar HDZ-a i bivši šef carine Mladen Barišić u istrazi kazao da je dio novca "izvučena" preko agencije za tržišno komuniciranje Fimi media predavao stranačkoj šefici računovodstva. Barišić je navodno, piše tisak, po vlastitu priznanju u stranku donosio između 100 i 200 tisuća kuna na mjesec te da je tim "crnim fondom" raspolagala Branka Pavošević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen barišić, ivo sanader, afera fimi media, hdz, veljko miljević