A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/josip%20friščić.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Friščić: HSS je za izbore u studenome. Na izbore izlazimo samostalno | Politika+
Hrvatska

ŠEF HSS-A: Josip Friščić: HSS je za izbore u studenome. Na izbore izlazimo samostalno

Friščić: Poslijeizborna suradnja HSS-a sa SDP-om? Nismo to razmatrali.

FOTO: Josip Friščić
FOTO: HSS
Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je da je predsjedništvo stranka na današnjoj sjednici zauzelo stajalište da se parlamentarni izbori trebaju održati u studenome, kao i oni prije četiri godine, te da će HSS na izbore izaći samostalno.

- Bili smo protiv toga kada se govorilo o mogućim prijevremenim izborima te smo sada protiv toga da se govori o odgađanju izbora. HSS na koalicijski sastanak ide sa stajalištem da izbori 2011. trebaju biti u mjesecu studenome rekao je Friščić novinarima nakon sjednice predsjedništva.

Dodao je da o tome nije još razgovarao s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor.

Na pitanje je li moguće da se datum izbora objavi do kraja tjedna, odnosno nakon koalicijskog sastanka najavljenog za petak, predsjednik HSS-a je odgovorio kako je to moguće ako se o tome postigne dogovor između Banskih dvora i Pantovčaka.

Predsjedništvo HSS-a danas je imenovalo izborne stožere po županijama koji će, naglasio je Friščić, moći samostalno dogovarati suradnju na izborima s drugim strankama i pojedincima, uz odobrenje središnjice. U tom smislu središnjica stranke, dodao je, neće onemogućavati suradnju zagrebačkog HSS-a sa sadašnjim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, ako se tako dogovore.

Upitan je li moguća poslijeizborna suradnja HSS-a sa SDP-om, Friščić je odgovorio da predsjedništvo takvu mogućnost nije razmatralo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, hdz, sdp, josip friščić, hss