A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/JEZERO%20BRLJAN.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Paravinja tvrdi da je spavao, istražitelji da se rješavao tijela | Politika+
Crna kronika

NE VJERUJU MU: Paravinja tvrdi da je spavao, istražitelji da se rješavao tijela

Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan, odlučni su Bilići.

FOTO: Istražitelji pokušavaju doznati što je Paravinja radio u noći sa 7. na 8. lipnja
FOTO: Večernji list
Piše: VLM

Siti prakse da njima prevažne informacije doznaju iz medija, obitelj nestale Antonije Bilić službenim je putem od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zatražila da im ustupi iskaz Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja nesretne djevojke. U njihovo ime zahtjev je podnio splitski odvjetnik Vinko Ljubičić te najavio da će šibenskom Županijskom sudu također dostaviti svoju punomoć.

Dosta im je novina

– Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan. On nešto tvrdi, pa onda opovrgava. Želimo znati što je doista rekao – kazala je Ana Bilić, Antonijina sestra. Je li im to omogućeno? Naime, neslužbeno se tvrdi da uvid u iskaz neće biti moguć jer bi sestre Bilić, kao potencijalni svjedoci, na taj način mogle biti u sukobu interesa.

 

OBITELJ BILIĆ 'Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan.'

 

– Mi nismo svjedoci u slučaju Dragana Paravinje, mi smo oštećena strana i ne vidimo načina kako bismo naštetili slučaju. Zasad nam nije onemogućeno vidjeti spis, a bude li, obavijestit ćemo javnost – poručila je Ana Bilić. O čitavoj situaciji posljednju će riječ ipak imati istražni sudac u Šibeniku, zadužen za istragu protiv osumnjičenog vozača kamiona. U vozilu su, podsjetimo, prvo pronađene vlasi kose čija je analiza pokazala da pripadaju 17-godišnjoj Drnišanki, a potom i kapljice krvi za koje je utvrđeno da se potpuno poklapaju s profilom DNK Antonijine majke Milke.

Oko 120 osoba i jučer je tragalo za djevojkom uz cestu Drniš – Split. Potraga je počela kod mjesta Prugova, a teren su policajci i pripadnici GSS-a "češljali" do Kočinjeg brda. Pretraživao se tok rijeke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka i jezera Brljan. Jezero je isušeno, u njemu ništa pronađeno, pa je odlučeno da se danas u njega pušta voda.

Potraga oko Ogulina

Postoji i opcija da se potraga ponovno usmjeri prema Ogulinu, kamo je Paravinja krenuo nakon što je, po njegovim tvrdnjama, s mosta bacio djevojku u Krku. Putem je, kazao je, njezinu torbu bacio u kontejner.

Policiju je Paravinja već navodio na pogrešan trag, pa ne bi bilo neobično da je priča o rješavanju tijela – laž. Istražitelji još uvijek pokušavaju utvrditi što je on radio u noći sa 7. na 8. lipnja. Paravinja tvrdi da je spavao, no nije isključeno da se te noći zapravo rješavao tijela negdje drugdje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dragan paravinja, antonija bilić