A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/mladen-kruljac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SAZNAJEMO Josipović i glavni stožer već odlučili: Mladen Kruljac bit će razriješen dužnosti zapovjednika! | Politika+
Hrvatska

USKOK: SAZNAJEMO Josipović i glavni stožer već odlučili: Mladen Kruljac bit će razriješen dužnosti zapovjednika!

Građevinske malverzacije!

FOTO: Pixsell
Piše: Ivan Hrstić

Policija je jutros, po USKOK-ovu nalogu uhitila generala Mladena Kruljca, zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH, zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu. U tijeku je pretres njegova stana, uz njega je uhićeno još nekoliko osoba, priveden je i Ivan Rimac, jedan od većih dioničara Hajduka, navodno se istražuje još devet visokih časnika i dužnosnika MORH-a.

Kako PolitikaPlus doznaje od izvora bliskog MORH-u i samom vrhovnom zapovjedniku, predsjedniku RH Ivi Josipoviću, načelnik glavnog stožera vrlo brzo suspendirat će generala Kruljca te će biti razriješen s mjesta zapovjednika kopnenih snaga!

Kako PolitikaPlus doznaje iz izvora bliskih istrazi, ova istraga traje već dulje vrijeme, a odnosi se na niz poslova u kojima je general Kruljac nezakonito angažirao hrvatske tvrtke za potrebe Hrvatske vojske, ali isto tako, pripadnike HKoV-a na nezakoniti način na poslovima na izgradnji pojedinih objekata u Slavonskom Brodu i oko njega.

- Koliko su ozbiljni dokazi na nezakonito trošenje državnog novca dovoljno vam pokazuje njegovo jutrošnje privođenje - doznajemo od izvora bliskog istrazi. No, snagu dokaza još više ilustrira odluka njegovih nadređenih da ne čekaju pravosudni ishod nego da odmah povuku konzekvence protiv ovog generala..

Naime, kako PolitikaPlus doznaje od izvora bliskog MORH-u i samom vrhovnom zapovjedniku, predsjedniku RH Ivi Josipoviću, načelnik glavnog stožera vrlo brzo suspendirat će generala Kruljca te ga razriješiti s mjesta zapovjednika kopnenih snaga!

BIVŠI BOKSAČ, "MESIĆEV ČOVJEK"

 
General Kruljac nije stran stranicama crnih kronika, pa se postavlja pitanje zašto je u ožujku 2007. godine uopće tadašnji predsjednik Stipe Mesić postavio za zapovjednika HKoV-a, što je četvrta najviša pozicija u vojsci. To je i tada bila kontroverzna odluka. Spominjalo ga se u kontekstu zlostavljanja sugrađana u Slavonskom Brodu, pa čak i jednog revolveraškog obračuna, u kojemu su smrtno stradala braća Prgomet, njegovi bliski prijatelji. Jedan poduzetnik optužio ga je da mu je gurao cijev pištolja u usta.

Odgovor se vjerojatno djelomice krije u tome što se bivšeg boksača oduvijek smatralo "vojničinom od glave do pete", koji se strogo drži vojne discipline i procedure, dakle kao svojevrsnog hrvatskog generala Pattona, kojemu nasilni  ispadi
također nisu bili strani. No, takva predodžba očito je daleko od cijele istine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stipe mesić, morh, ivo josipović, hrvatska vojska, uskok, mladen kruljac