A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/richard-galliano-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Poreč: Tamara Obrovac i Richard Galliano otvorili Valamar jazz festival | Politika+
Kultura

KULTURNI TURIZAM: Poreč: Tamara Obrovac i Richard Galliano otvorili Valamar jazz festival

Program ovogodišnjega Valamar Jazz Festivala održat će se na nekoliko lokacija u Poreču.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Koncertom Tamare Obrovac, Transhistria ensemblea i Epoquea kvarteta sinoć je u Eufrazijevoj bazilici u Poreču svečano otvoreno drugo izdanje Valamar jazz festivala.


Program ovogodišnjega Valamar Jazz Festivala održat će se na nekoliko lokacija u Poreču, na pozornicama smještenim u autentičnom prirodnom i povijesnom okruženju ovoga grada, a uz već poznate pozornice na otoku Sv. Nikole i iza Ville Polesini, u program su ove godine uključeni i Eufrazijeva bazilika, lapidarij Zavičajnoga muzeja Poreštine, te niz manjih pozornica širom Poreča.


Pjevačica, flautistica i umjetnička direktorica festivala Tamara Obrovac večeras je s glazbenicima iz Transhistria ensemblea spojila snage s češkim Epoque kvartetom, a večerašnji je koncert bila ujedno i promocija prvoga studijskog projekta ove glazbene suradnje.


Jazz večer u bazilici nastavljena je gostovanjem francuskoga jazz glazbenika i harmonikaša Richarda Galliana i Piazzola Forever septeta. Sutra će pak glazbenicima i publici domaćin biti otočić Sv. Nikole, koji je i prošle godine bio mjesto odvijanja glavnoga programa Valamar Jazz Festivala. Na pozornici tik uz more nastupit će kvartet nove zvijezde jazza Miguela Zenona, a nakon njega istinska diva svjetske jazz glazbe, brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim Viva Brazil Quintetom.


U subotu, 9. srpnja, festivalsku večer otvorit će jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjega jazza – Tom Harrell Quintet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza.


Festivalski program, kao i prošle godine, zaključit će se u plesnom ritmu, uz najbolji europski funky sastav – Nils Landgren Funk Unit.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

valama, valamar jazz festival, jazz, festival, tamara obrovac