A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/ognjen-simic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ognjen Šimić počeo izdržavati kaznu u zatvoru u Sarajevu | Politika+
Crna kronika

NESTALO UTOČIŠTE: Ognjen Šimić počeo izdržavati kaznu u zatvoru u Sarajevu

"Šimić se odazvao pozivu koji mu je upućen radi izdržavanja kazne i od 28. lipnja on je u zatvoru u Sarajevu."

FOTO: Ognjen Šimić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Liječnik Ognjen Šimić koji je na temelju presude Vrhovnog suda Hrvatske i u Bosni i Hercegovini pravomoćno osuđen zbog primanja mita počeo je izdržavati zatvorsku kaznu, potvrdio je u četvrtak Hini Šimićev sarajevski odvjetnik Nikica Gržić.

Ognjen Šimić je nakon Branimira Glavaša druga osoba koja izdržava zatvorsku kaznu u BiH zbog kaznenih djela počinjenih u Hrvatskoj.

"Šimić se odazvao pozivu koji mu je upućen radi izdržavanja kazne i od 28. lipnja on je u zatvoru u Sarajevu", kazao je Gržić. Istaknuo je da je Šimić bez obzira na loše zdravstveno stanje odlučio odustati od zakonske mogućnosti da traži odgodu provedbe presude.

Ognjen Šimić je nakon Branimira Glavaša druga osoba koja izdržava zatvorsku kaznu u BiH zbog kaznenih djela počinjenih u Hrvatskoj.

Županijski sud u Rijeci je Šimića zbog primanja mita u vrijeme kada je obnašao dužnost pročelnika Odjela za kardiokururgiju Kliničko-bolničkog centra u Rijeci najprije osudio na osam godina zatvora da bi Vrhovni sud Hrvatske tu presudu preinačio u petogodišnju zatvorsku kaznu.

Nakon što je pobjegao u BiH hrvatsko je pravosuđe bosanskohercegovačkim vlastima na temelju međudržavnog ugovora uputilo zahtjev za priznavanje izrečene presude i njeno izvršenje.

Šimiću je u dva navrata ponovo suđeno pred Županijskim sudom u Sarajevu koji je potvrdio njegovu krivnju, no oba je puta kaznu iz Hrvatske preinačio na dvije i pol godine zatvora.

Takvu je odluku u travnju ove godine potvrdio i Vrhovni sud Federacije BiH i ona je postala pravomoćna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ognjen šimić, branimir glavaš, zatvor