A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/tsunami-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Potres kod Novog Zelanda izazvao tsunami | Politika+
Svijet

UPOZORENJE: Potres kod Novog Zelanda izazvao tsunami

Snažan potres magnitude 7,8 kod novoezelandskih otoka Kermadec.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Snažan potres magnitude 7,8 kod novoezelandskih otoka Kermadec u srijedu navečer izazvao je tsunami u regiji, priopćili su u srijedu geološki institut SAD-a i američki Pacifički centar za tsunami.


"Očitanja razine mora potvrđuju da je nastao tsunami. Tsunami bi mogao biti razoran duž obala regije blizu epicentra potresa."

Zbog potresa, za koji je prvotno javljeno da je bio magnitude 7,9 , objavljeno je upozorenje na tsunami za Novi Zeland, Kermadec Island i Tongu, navodi se iz Pacifičkog centra za tsunamije SAD-a.

"Očitanja razine mora potvrđuju da je nastao tsunami. Tsunami bi mogao biti razoran duž obala regije blizu epicentra potresa", rekao je u upozorenju centar za tsunamije.

Pacifički centar za tsunamije SAD-a je rekao da su valovi oko otoka Raoul bili visine 68 do 84 centimetra te da se procjenjuje da će valovi stići do East Capea na Novom Zelandu dva sata nakon potresa a za tri do Aucklanda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

novi zeland, kermadec, tsunami, potres