A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/lagarde-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Christine Lagarde: Gospodarska kriza još nije završena | Politika+
Mojbiz

NOVA ŠEFICA MMF-A: Christine Lagarde: Gospodarska kriza još nije završena

"Potencijal rasta nije obnovljen u mnogim zemljama, nezaposlenost još uvijek visoka."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Nova izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde, kazala je u srijedu da je globalno gospodarstvo i dalje slabo i neujednačeno, te da će glavni prioritet biti rješavanje dužničke krize u Europi i drugim zemljama.


Dok je globalna financijska kriza ublažena, "neki mogu reći da se još uvijek nastavlja s obzirom da potencijal rasta nije obnovljen u mnogim zemljama, te s obzirom na činjenicu da je nezaposlenost još uvijek vrlo visoka u mnogim područjima".

"Postoje mnoga pitanja koja treba rješavati, ta pitanja ne mogu čekati još jedne ljetne odmore. Imate pritisak gorućih pitanja vezanih s državnim dugovima ... to je šire od eurozone", rekla je Lagarde u Washingtonu, na svojoj prvoj konferenciji za novinare otkako je imenovana na čelo MMF-a.


Japan i SAD također imaju briga oko duga, dodala je Lagarde.

Dok je globalna financijska kriza ublažena, kaže ona,  "neki mogu reći da se još uvijek nastavlja s obzirom da potencijal rasta nije obnovljen u mnogim zemljama, te s obzirom na činjenicu da je nezaposlenost još uvijek vrlo visoka u mnogim područjima".


Lagarde, koja je na brifingu iznijela svoju viziju MMF-a, djelovala je kao da s lakoćom prihvaća svoju novu ulogu, miješajući smisao za humor i trezvene procjene izazova koji su pred Fondom, navodi The Wall Street Journal.


Lagarde je naslijedila Dominique Strauss-Kahna, koji je podnio ostavku u svibnju nakon optužbi za seksualno zlostavljanje u New Yorku.


Izbjegla je niz pitanja novinara vezanih uz nastavak rasprave o Grčkoj, no poslala je jasnu poruku osoblju MMF-a u svjetlu ostavke Strauss-Kahna.


"Moramo zajedno povući naprijed instituciju i angažirati osoblje", rekla je direktorica MMF-a.


Odbila je odgovoriti na niz pitanja koja okružuju njezina prethodnika, iako je istaknula važnost Strauss-Kahnova fokusiranja na zapošljavanje i socijalna pitanja tijekom mandata.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Dominiqu Strauss-Kahn, mmf, christine lagarde