A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/gužva%20na%20granici.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Posljedice danske odluke: Norveška postrožila kontrolu granice sa Švedskom | Politika+
Svijet

GRANIČNI PRIJELAZI: Posljedice danske odluke: Norveška postrožila kontrolu granice sa Švedskom

Norveška, postrožila kontrolu svoje granice sa Švedskom, potvrdio je u srijedu norveški ministar pravosuđa Knut

Piše: Politika Plus/Hina

Norveška, koja je dio Schengenskog prostora, postrožila je kontrolu svoje granice sa Švedskom, potvrdio je u srijedu norveški ministar pravosuđa Knut Storberget nakon što je i Danska ponovo uspostavila trajnu carinsku kontrolu s Njemačkom i Švedskom.."Postrožili smo kontrolu granice u Svinesundu, na jugu zemlje. To nam pomaže u borbi protiv kriminala i omogućava nam da uhvatimo ilegalne imigrante", objasnio je Storberget.


Iako nije članica EU-a, Norveška je članica europskog schengenskog prostora koji omogućuje slobodan protok ljudi i dobara, ali Srorberget tvrdi da je najnovija mjera "potpuno u skladu sa Schengenskim sporazumom.


Danska je donijela odluku o raspoređivanju 50 carinskih djelatnika na granicama s Njemačkom i Švedskom, ali je istaknula da će pri tom poštovati zakone EU-a i da to neće dovesti do poremećaja kod prelaska granice, što je naišlo na velike kritike u EU-u i protumačeno kao ponovno uvođenje graničnih kontrola unutar schengenskog prostora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

granični prijelazi, norveška, DANSKA, shengenska granica