A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-ivo-josipovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

JOSIPOVIĆ: Ja ću raspisati izbore, KOSOR:Ne razumijem zašto je predsjednik nervozan | Politika+
Hrvatska

PREPUCAVANJA : JOSIPOVIĆ: Ja ću raspisati izbore, KOSOR:Ne razumijem zašto je predsjednik nervozan

Treba češće u rukama držati Ustav, kaže predsjednik.

Piše: PolitikaPlus

- Predsjednik je taj koji određuje konkretan dan izbora, a ne Vlada, koalicija ili bilo tko iz političke scene, već isključivo predsjednik, odgovor je predsjednika Ive Josipovića na premijerkine optužbe kako se miješa u izbore.

Josipović:" Svako tko se bavi javnim poslom, trebao bi češće u rukama držati Ustav."

Josipović je podsjetio da on kao predsjednik raspisuje izbore i određuje dan izbora i to tako da se ti izbori održe najkasnije 60 dana nakon prestanka mandata ili nakon raspuštanja Sabora. Potom se ponovno osvrnuo na premijerku i njen napad na njegove ovlasti tako što je aludirao na njeno nepotpuno poznavanje Ustava.

- Ustav jest jedno štivo koje bi češće trebao imati u rukama svatko tko se bavi javni poslom i dužnosti - kazao je Josipović uz napomenu da izbori nisu ničiji monopol.

Naglasio je da bi teoretski izbore mogao zakazati za 12. siječnja iduće godine, odnosno jedan dan nakon završetka mandata vladajućih.

- Određivanje datuma izbora je prevažno za svaku državu i to neću učiniti bez prethodne konzultacije s vladajućom grupacijom i oporbom - naglasio je predsjednik  Josipović te istaknuo da neće požurivati premijerku da se izjasni o datumu, no podsjetio je da je premijerkau posljednjih nekoliko dana dala obećanje prema kojem je već trebala iznijeti datum na koji on smatra da bi se trebali održati izbori.

- Ne razumijem zašto je predsjednik nervozan, reakcija je premijeke Kosor na današnju izjavu predsjednika Josipovića.

Kosor: "Ne razumijem zašto je predsjednik nervozan"

- Sva obećanja koja smo ja i ova Vlada dali smo i održali. Ne vidim razloga za paniku i nervozu', rekla je Kosor te se zapitala zašto Josipović s njom stalno razgovara preko medija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ustav, ivo josipović, jadranka kosor, izbori