A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/JADRANKA%20KOSOR%20I%20IVO%20JOSIPOVIĆ4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Očekujem brzo datum izbora, Kosor: Račana nisu prozivali | Politika+
Hrvatska

PREDSJEDNIK I PREMIJERKA: Ivo Josipović: Očekujem brzo datum izbora, Kosor: Račana nisu prozivali

Ne postoji formalni rok za određivanje parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te da su bitni i ustavni rokovi, rekao je Josipović.

FOTO: Jadranka Kosor i Ivo Josipović
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Čini se da pitanje izbora postaje najvažnija tema u Hrvatskoj. Na današnjoj konferenciji o zelenoj gradnji, predsjednik Ivo Josipović je rekao kako ne postoji formalni rok za određivanje parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te da su bitni i ustavni rokovi.

 

- Nešto kasnije bila je i odluka o kraju pregovora s EU te da se produžila premijerkina najava da će do kraja lipnja objaviti datum izbora. No, očekujem kako će se ipak taj datum uskoro saznati, naglasio je Josipović.

 

Na reakciju premijerke nije trebalo dugo čekati. Kosor je na pitanje novinara da prokomentira izjavu predsjednika Josipovića rekla.

 

- Ne znam o kojoj vrsti političke odgovornosti govori predsjednik države, rekla je Jadranka Kosor i pritom napomenula kako nikada nije čula da se Ivici Račanu spočitavalo kad je 22. rujna najavio da će izbori biti 23. studenog.

 

- Zadnji rok za izbore je ožujak 2010. i napominjem kako ne bi bilo dobro da se Josipović uključuje u kampanju. Isto tako treba mi nekoliko dana da se s koalicijskim partnerima usuglasim oko datuma izbora a moram reći da su netočna nagađanja da bi izbori mogli biti 27. studenog, rekla je prermijerka Kosor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, jadranka kosor, izbori