A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kornati-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Svjedok: Gorio je cijeli Kornat, a veze nisu radile. | Politika+
Hrvatska

SUĐENJE DRAŽENU SLAVICI: Svjedok: Gorio je cijeli Kornat, a veze nisu radile.

"To je bio pravi šok, a pogotovu položaj u kojem smo ih našli. Trojica mrtvih vatrogasaca dubila su na glavi, bili su ukočeni i zgrčeni."

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/VLM

Na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Draženu Slavici za kornatsku tragediju. Pripadnik DVD-a Sali Dragan Orlić svjedočio je kako su njegovi kolege i on na dan tragedije gasili maslinike na Kornatu i kako nisu znali koliko vatrogasaca ima i gdje sve gori na Kornatu.

"Takvo što nisam nikad vidio. To je bio pravi šok, a pogotovu položaj u kojem smo ih našli. Trojica mrtvih vatrogasaca dubila su na glavi, bili su ukočeni i zgrčeni."

– Gorio je cijeli Kornat, a veze nisu radile. Dobio sam pilota kanadera i zamolio ga, ako može, da baci dvije vodene bombe i on je to učinio – rekao je Orlić.


Svjedočio je i Krešimir Baica iz DVD-a Tisno koji je ispričao kako je na dan tragedije, kasno poslijepodne po dolasku u vojarnu Šibenik, odmah zaključio da se na Kornatu nešto dogodilo jer mu se nitko od vatrogasaca koji su bili na Kornatu nije javljao na telefon, a nitko mu nije davao nikakve informacije.


Rekao je da je u šibenskoj vojarni vidio Dražena Slavicu kako stalno telefonira te dodao da je o unesrećenima i mrtvima na Kornatu doznao čuvši preko veze Joška Klarića. Kada je sa svojom ekipom navečer stigao na Kornat, unio je dvojicu ozlijeđenih vatrogasaca, a jedan od njih pokušavao mu je nešto reći, no nije uspijevao.

– Takvo što nisam nikad vidio. To je bio pravi šok, a pogotovu položaj u kojem smo ih našli. Trojica mrtvih vatrogasaca dubila su na glavi, bili su ukočeni i zgrčeni. Teško mi je o tome uopće i govoriti. Iako sam ih većinu poznavao, prepoznao sam samo Dina jer je imao činove – rekao je Krešimir Baica i potvrdio da je na mjestu gdje su pronađeni stradali vatrogasci vidio kamen koji je bio presječen napola.