A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zagreb-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenci će osvjetljavati Zagreb, HEP se nije ni javio na natječaj | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Slovenci će osvjetljavati Zagreb, HEP se nije ni javio na natječaj

Za to će im u četiri godine biti isplaćeno 250 milijuna kuna.

FOTO: Ivan Hrstić
Piše: PolitikaPlus/VLM

Slovenska tvrtka GEN-I, odnosno njena hrvatska podružnica GEN-I Zagreb, iduće će četiri godine električnom energijom opskrbljivati Zagreb. Točnije "slovenska" će struja napajati svu javnu rasvjetu (ulice, trgove, parkove, šetnice...) na području Grada Zagreba.

U gradskoj upravi bili u šoku kada su vidjeli da se ni jedna od tri tvrtke u sastavu HEP-a neće natjecati za unosan četverogodišnji ugovor s Gradom Zagrebom.

Pobijedili su na javnom natječaju za četverogodišnju opskrbu električnom energijom s najboljom ponudom od 60,764 milijuna kuna (PDV je uračunat). To je godišnji iznos pa je zapravo vrijednost ugovora znatno veća – oko 250 milijuna kuna.


Slovenci su na natječaju pobijedili hrvatsku tvrtku Korlea, odnosno njihovu ponudu od 62,253 milijuna kuna. Zanimljivo, drugih ponuđača nije bilo premda su se još četiri hrvatske tvrtke mogle javiti na natječaj koji je u svibnju raspisao Grad Zagreb. Toliko se, naime, tvrtki u Hrvatskoj još smije baviti kupnjom i prodajom električne energije.


Dozvolu HERA-e (Hrvatske energetske regulatorne agencije) imaju još i: HEP-Opskrba, HEP-Operater distribucijskog sustava, HEP-Toplinarstvo i tvrtka Partner elektrik.


Tako su Slovenci preko svoje hrvatske filijale – tvrtke GEN-I Zagreb – iz "zagrebačke" igre izbacili HEP. Državna tvrtka uopće se nije natjecala na natječaju. U zagrebačkoj gradskoj upravi kažu da su i oni bili u šoku kada su vidjeli da se ni jedna od tri tvrtke u sastavu HEP-a neće natjecati za unosan četverogodišnji ugovor s Gradom Zagrebom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gen-i, hep, korlea, zagreb