A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zoran-milanovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milanović o prijavi protiv svog šogora: Zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima! | Politika+
Hrvatska

ANONIMNE PRIJAVE : Milanović o prijavi protiv svog šogora: Zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima!

Zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima treba biti strpljiv i sve će doći na svoje - prva je reakcija šefa SDP-a Zorana Milanovića na anonimno pismo koje je optužuje njegova šogora.

FOTO: Zoran Milanović
FOTO: Arhiva
Piše: Politika Plus/ VLM

Stara hrvatska poslovica kaže "zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima", treba biti strpljiv i sve će doći na svoje - prva je reakcija šefa SDP-a Zorana Milanovića o tome da mu je šogor Tomislav Musić, vlasnik tvrtke GIM, bio u policiji ispitivan zbog sumnjivih putnih naloga.


MILANOVIĆ: "To je još samo jedna anonimna prijava u nizu, nešto je to zaredalo u posljednje vrijeme, a građani će ocijeniti kakav je sadržaj tih anonimki".

 

-To je još samo jedna anonimna prijava u nizu, nešto je to zaredalo u posljednje vrijeme, a građani će ocijeniti kakav je sadržaj tih anonimki, što i tko iza njih stoji, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.


Milanović dodaje da cijeli slučaj ne bi previše komentirao, osobito ne navode da se u navedenom slučaju čak spominju teške riječi o gospodarskom i kriminalnom djelu:


- Jednostavno, građani će ocijeniti tko ih piše i zašto. Dakako da je i taj događaj u sklopu sve učestalijih političkih pritisaka na mene i oporbu, ti su pritisci vrlo revni i to je posebna priča za hrvatske prostore.


Ponavljam, ovo nije prvi puta da je podnesena anonimna kaznena prijava, pitanje je tko ih sve može napisati i sa kakvim posljedicama, ali nije nimalo slučajno da je i prijava protiv šogora Musića podnesena gotovo u isto vrijeme kada i protiv Slavka Linića. To nije i ne može biti slučajno - kaže Milanović. Podsjetimo Večernji list objavio je da je Tomislav Musić, vlasnik tvrtke GIM d.o.o., a inače šogor Zorana Milanovića, pozvan je na obavijesni razgovor u policiju u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. U  tekst anonimne prijave, svodi se na tvrdnju da u GIM-u ne štimaju putni nalozi i da je tvrtka u vlasništvu šogora Zorana Milanovića


Prema neslužbenim informacijama, ova anonimna prijava protiv Milanovićeva šogora bila je upućena HDZ-u. Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak potvrdila je da je "anonimno pismo sličnog sadržaja u siječnju bilo zaprimljeno u stranci", ali je opovrgla da ga je HDZ proslijedio policiji.


Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba odbila je komentirati slučaj. Podsjetimo bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, izašao je u javnost s informacijom da mu je ravnatelj policije Oliver Grbić sugerirao da bi HDZ-ovci trebali, radi balansa u istragama, pisati anonimne prijave protiv vodećih ljudi oporbe.